2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kamatok megfizetését, bocsánatkérést és a felelősök megnevezését követeljük a pedagógusok elmaradt juttatásai ügyében!

DK: A kamatok megfizetését, bocsánatkérést és a felelősök megnevezését követeljük a pedagógusok elmaradt juttatásai ügyében!

Beismeréssel ér fel, hogy a kormánynak gyorssegéllyel kellett kisegítenie a KLIK-et, hogy legalább a pedagógusok elmaradt juttatásainak minimumát ki tudja fizetni. Bár korábban tagadták, teljesen nyilvánvalóvá vált ismét, hogy az Orbán kormány szörnyszülöttje, a KLIK minimális feladatainak sem képes megfelelni.

Évek óta hitegetik a pedagógusokat azzal, hogy az életpálya modell keretében kiszámíthatóság és jólét vár rájuk. Most ismét kiderült, hogy  ez hazugság, a rengeteg felesleges és megalázó papírmunkán túl csak még kiszolgáltatottabbá tette őket az közoktatás rendszerének bürokratikus centralizációja.

Amire előre figyelmeztettünk bekövetkezett: az oktatás nyakára ültetett állami vízfej csak káoszt és kárt okoz az oktatás minden szintjén. Értékes középiskolákat fenyeget a csonkítás veszélye, iskolák maradnak zárva  a pénzhiány és a rossz szervezés miatt.

A Demokratikus Koalíció nemcsak a pedagógusok elmaradt juttatásainak azonnali megfizetését követeli, hanem a késedelem idejére járó kamat megfizetését is,  és azt, hogy a kormány illetékesei kérjenek bocsánatot az érintettektől és nevezze meg a felelősöket.

A DK a sokak Magyarországán visszaadja majd az oktatás irányítását azoknak, akik értenek hozzá; az intézmények vezetőinek és pedagógusainak és a helyi közösségeknek.

Niedermüller Péter a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…