2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás Németh Szilárd sajtótájékoztatójára: Mi a Fidesz álláspontja az EU-ról?

Reagálás Németh Szilárd sajtótájékoztatójára: Mi a Fidesz álláspontja az EU-ról?

Kérjük a rezsibiztost mint az EU feltétlen hívét, magyarázza meg pártja – szintén az EU feltétlen híveinek tartott – vezetői részéről elhangzott alábbi nyilatkozatait:

„Most sem vagyunk az Unió tagjai, s mint látjuk, van élet az EU-n kívül is.” (Orbán Viktor, Világgazdaság, 1999. december 17.)

„Azt gondolom, hogy ha ez az Európai Unió jövője, akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy hogyan kéne ebből szépen lassan, óvatosan nekünk kihátrálni.” (Kövér László, Echo TV, Különkiadás, 2014. október 23.)

„Szerintem ugyanis Európa most nem létezik. Van egy európai unió nevezetű, elfuserált intézményrendszer, amely már régen alig hasonlít arra, amiért létrehozták az alapító atyák. Már szó sincs értékközösségről.” (Kövér László, Echo TV, Mélymagyar, 2015. május 15.)

A Jobbik álláspontja változatlan: az Európai Unió jelenlegi formájában hosszú távon káros Magyarországnak. Vagy a nemzetek önrendelkezésén alapuló Nemzetek Európája koncepciója valósul meg, vagy a nemzetek feje felett döntő Európai Egyesült Államok. Utóbbiban Magyarországnak nincs keresnivalója, ezért – Nagy-Britannia mintájára – a magyar csatlakozási szerződés módosítására is szükség van.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…