2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Reagálás a polgármesteri évértékelőre

A tegnapi évértékelőjén Miskolc polgármestere egy olyan képet festett a városról, amely belefér az urizáló fideszes elit által láttatni kívánt országképbe. Nem beszélt számtalan, a miskolciakat érintő hétköznapi problémáról, mintha nem is akarná azokat meglátni. A város lakossága az elmúlt hét évben mintegy tízezer fővel csökkent a hivatalos adatok szerint, valójában még ennél is többen lehetnek azok a miskolciak, akik máshol voltak kénytelenek keresni a boldogulást. Nem beszélt az egészségügy és az oktatás városban tapasztalható valódi problémáiról. Nem beszélt a városüzemeltetés siralmas helyzetéről, a légszennyezésről, a parkolási problémákról, vagy az utak állapotáról, melynek kapcsán óriási kihívás ledolgozni az elmúlt évek lemaradását. Nem beszélt arról, hogy a 2010 előtt megindult geotermikus fejlesztések révén a távhőszolgáltatás még legalább húsz százalékkal olcsóbb lehetne Miskolcon, csak éppen a Fidesz kormány által elfogadott jogszabályok ezt e pénzt elveszik a miskolciaktól. Nem beszélt arról, hogy a Diósgyőri vár fejlesztései, a villamosközlekedés megújítása és több más fejlesztés is azok közül, amelyeket az elmúlt időszakban sikerként bemutatott, valójában az előző városvezetés idején, 2010 előtt indult projektek.
Beszélt az önkormányzati dolgozók átlagosan húsz százalékos béremeléséről, mely üdvözölendő. Talán ez a lépés visszaadja az érintetteknek egy részét annak, amit az elmúlt hét évben reálértéken elvett tőlük a Fidesz kormány és a városvezetés. Az MSZP már évekkel ezelőtt elsőként követelte számukra, és minden alacsony keresetű magyar számára a fizetésemelést, mert hittük és hisszük, ők ezt megérdemlik, így igazságos és csakis így állítható meg az elvándorlás.
Mi a magunk részéről továbbra is a miskolciak valódi problémáinak megoldásáért, Miskolc fejlődéséért fogunk küzdeni a 2017-es esztendőben is.
Az MSZP miskolci szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek