2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Potocskáné Kőrösi Anita bejegyzése: Így terjeszkedik az Orbán-rendszer a veszélyhelyzet alatt

Potocskáné Kőrösi Anita bejegyzése: Így terjeszkedik az Orbán-rendszer a veszélyhelyzet alatt

 Potocskáné Kőrösi Anitának, a Jobbik alelnökének, országgyűlési képviselőjének facebook-bejegyzése.

Így terjeszkedik az Orbán-rendszer a veszélyhelyzet alatt

Siófok alpolgármestereként már évekkel ezelőtt láttam a jeleket, hogy a balatoni vitorláskikötőkre szemet vetettek az Orbáni-körök. Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere többször kiállt az önkormányzati vagyonok mellett, de jött az állam az államban és szétzúzta ezt a vagyonelemet is. A NER „bevásárolta” magát a kikötőket üzemeltető Bahart Zrt-be és onnan már lehetett tudni, hogy nincs megállás.
Mi már akkor mondtuk, hogy az Orbán-család és oligarcháinak terjeszkedése nem fog megállni a kempingeknél, az még csak az első lépés volt. Most a kikötők és utána pedig a Balaton egyik legértékesebb ingatlanának tartott terület, a siófoki sziget lesz a következő a sorban.

Ébresztő Magyarország! Miközben mindenki a vírus okozta helyzettel van elfoglalva, addig szépen lassan ellopják a hazánkat.

Siófoki lakosként, itt élő országgyűlési képviselőként felszólítom a Balatoni Szövetséget és az érintett balatoni települések polgármestereit, hogy határozottan lépjenek fel nemzeti kincsünk, a Balaton szétrablása ellen!

És hogy mi is a helyzet most a Bahart-nál? Íme:

Kivonul a vitorláskikötő-üzemeltetésből a Balatoni Hajózási Zrt., egyes kikötőit pedig eladja – megkezdődött tehát a folyamat, amit sokan valószínűsítettünk akkor, amikor tavaly az állam (illetve képviselője, az Orbán Ráhel-közeli Magyar Turisztikai Ügynökség) az addigi tulajdonos balatoni önkormányzatok rovására 75 százaléknál is nagyobb tulajdonrészt szerzett a hajózási társaságban. Már akkor is nehezen volt érthető, hogy az állam a hatmilliárd forintos tőkeemeléssel együtt miért ragaszkodott a Bahart többségi tulajdonrészéhez is, hiszen amikor más turisztikai attrakciókat támogat (szállodafejlesztés, stb.), az sem jár együtt tulajdonszerzéssel. A NER-közeli üzleti körök szemet vetettek talán az értékes balatoni ingatlanokra, elsősorban is a kikötőkre? – merült fel már akkor a kérdés, amire lassan a választ is megkapjuk, igen formájában.

A Bahart közgyűlése ugyanis a jövő hónapban tárgyalja a cég igazgatóságának úgynevezett reorganizációs javaslatát, amit az előterjesztés szerint „a főtulajdonos rendelkezése alapján” készítettek el. A közgyűlés döntése nem kétséges az állam 75 százalékos szavazati aránya birtokában. E szerint megszüntetik a vitorláskikötők üzemeltetését, ezeket pályázat útján bérbeadják. Megszüntetik továbbá a személyhajó-forgalmat négy kikötőben, a csopakiban, a balatonudvariban, a balatonakaliban és a balatonkeneseiben, ezeket az ingatlanokat eladják, mint ahogyan értékesítik a zrt. siófoki szállodáját, balatonszemesi és balatonboglári kempingjét is. Az is szerepel a reorganizációs tervben, hogy a megmaradó személyhajózás a jövőben állami kiegészítésre szorul, jövőre várhatóan 200, az azt követő két évben 400-400 millió forinttal. A Bahart dolgozói létszáma 65 fővel csökken ezen intézkedések következtében….

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…