2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Lezárt ügyek: Végig letartóztatásban volt az erőszakoskodó

A miskolci rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés, kifosztás, szexuális erőszak, továbbá magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 22 éves miskolci férfival szemben.

A gyanúsított 2019. május 29-én 1 óra körül egy nyitott ablakon át bemászott egy miskolci családi házba. Az ott élő házaspár férfi tagja felriadt és a szobájukban látott alakot saját fiuknak hitte. Az idős férfi a fiának nevén szólította a személyt, mire az elhagyta a szobát. Az álmából ébredt férfi a személy után indult, akit mindvégig saját gyermekének vélt. Az utcán azonban eltévesztette a fiatalt, így hazament és autóval indult keresésére. Mire otthonába visszatért feleségét vérző fejsérülésekkel találta hálószobájukban. A gyanúsított a házigazda távolléte alatt visszatért a házba és súlyosan bántalmazta az ágyban fekvő 64 éves nőt, majd a házból különféle ékszereket és egy mobiltelefont lopott el.

A szemle során rögzített nyomok alapján a bűncselekmény elkövetője azonosításra, és 2019. augusztus 21-én a délelőtti órákban Miskolcon elfogásra került.

A gyanúsítottat kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztéssel éltek letartóztatásának indítványozásra, amit az eljáró nyomozási bíró elrendelt, és az eljárás során mindvégig fenntartott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek