2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Összefogott a Fidesz és az MSZP a jobbikos bérunió ellen

Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt alelnöke tegnapi sajtótájékoztatóján a Jobbik által indított Bérunió Európai Polgári Kezdeményezés ellen foglalt állást. Ezzel újabb tanúbizonyságát adta annak, hogy az identitásválságba került MSZP nemcsak jövőképpel és programmal nem rendelkezik, de már a szociális elkötelezettség és baloldali értékrend látszatát sem tudja és nem is akarja fenntartani, inkább a Fidesz jóindulatát keresi.

Az Európai Bizottság által május 22-én elfogadott béruniós kezdeményezés elutasításával a szocialisták a Fidesz mellé álltak annak a velejéig korrupt politikai és gazdasági rendszernek a kiépítésében, mely elől már magyar fiatalok százezrei menekültek külföldre vagy tervezik az ország elhagyását. Az MSZP reakciója persze érthető annak fényében, hogy az elmúlt három évtizedben a Fidesz mellett a szocialista kormányok is felelőssé tehetők azért, hogy a magyar életszínvonal az ígéretekkel ellentétben nem felzárkózott, hanem eltávolodott a nyugati normáktól. A Jobbik sajnálattal veszi tudomásul, hogy a rendszerváltást kisiklató Fidesz és MSZP továbbra is úgy tesz, mintha az elvándorolt százezrek, a szétszakított családok, a létbizonytalanságban élők, elszegényedettek és eladósodottak tömegei nem léteznének.

Béruniós kezdeményezésével a Jobbik az uniót gátlástalanul kiszolgáló szocialistákkal és az öncélú harcokat folytató Fidesszel szemben a magyar emberek érdekeiért, egy igazságosabb, új Európáért dolgozik, melyben megteremthetjük annak a feltételeit, hogy a magyar emberek saját hazájukban boldogulhassanak. Célunk erkölcsileg igazságos, gazdaságilag hasznos, jogilag pedig megvalósítható – ahogy arra már volt példa az unió történelmében.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a béruniót kezdeményező polgári bizottság vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…