2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

NYÍLT LEVÉL

Mit vár Miskolc az új Kormánnyal való együttműködésében?

A miskolci városvezetés továbbra is tisztelettel és megbecsüléssel viszonyul a mindenkori Magyar Kormányhoz és annak tagjaihoz. Kölcsönösségre, együttműködésre és így a több mint 170 ezer miskolci lakos megbecsülésére számítunk.

Az alábbiakban azokat a legfontosabb elvárásainkat fogalmaztuk meg, amelyek a Magyar Köztársaság Kormánya és Miskolc közötti együttműködés alapjai lehetnek és a város fejlődését leginkább szolgálhatják.

 

  1. Tisztességet és partnerséget. Ami a gyakorlatban a kölcsönös elfogadást és együttműködést jelenti.
  2. Az új Kormány folytassa az áprilisban megalakult miskolci Készenléti Rendőrség és a városi kapitányság állományának bővítését, technikai fejlesztését. Növelje rendőreink társadalmi presztízsét, anyagi megbecsülését.
  3. A helyi bűnmegelőzési programok és rendszerek szakmai elismerését és anyagi támogatását kezelje a bűnüldözéssel párhuzamosan. Támogassa azokat az önkormányzati bűnmegelőzési programokat, amelyek a lakosság védelmét és biztonságérzetét a legjobban szolgálják. Miskolc ezekben a nagyvárosok között az élen járt
  4. Készítsék elő és gyorsítsák fel azokat a törvénymódosításokat, amelyek az önkényes – például Lyukó-völgyet sújtó – lakásfoglalók és a „Fészekrakó program” csalóinak egyszerű és azonnali önkormányzati kilakoltatását lehetővé teszik.
  5. Amennyiben a Kormány úgy dönt, hogy decentralizálja az államigazgatást és a szakminisztériumokat (vagy az ágazati csúcsszerveket) vidéki nagyvárosokban helyezi el, akkor az ipari-befektetői tárca a jelentős ipari hagyományokkal és kultúrával rendelkező Miskolcra kerüljön.
  6. A jelentős ipari befektetők vonzásánál helyezze előtérbe azokat a városokat, amelyek a nemzetközi befektetői fórumokon kiemelkedő helyezéseket értek el. Miskolcot 2008-ban a Financial Times fDi Magazinja a befektetésre javasolt 25 legvonzóbb európai befektetési helyszín között 16. helyen rangsorolta. Míg 2010-ben Miskolc a fejlesztéspolitikai szempontból vizsgált legvonzóbb városok közül már a 4. helyet nyerte el.
  7. Az önkormányzati kötelező feladatellátás egyszerűsítését. Annak az évek óta tartó folyamatnak a folytatását, amely a párhuzamosságok felszámolására irányul.
  8. A már megkezdett és előkészített jelentős városfejlesztési programok támogatását. Ezek közül kiemelten a Diósgyőr-Lillafüred és a Miskolctapolca fejlesztési programot. Továbbá az Integrált Városfejlesztési stratégiát és az ún. „Bosch út” befejezését.
  9. Az önkormányzati fenntartásban lévő egészségügyi intézmények támogatásának növelését vagy új finanszírozási alapra helyezését.
  10. Támogassa a miskolci városvezetést egy Nemzeti Kerekasztal összehívásában, amelyet a magyarság sorskérdését befolyásoló romaügy problémáinak megoldására hozunk létre és amely Északkelet-Magyarország jövőjének meghatározó eszköze lehet.

 

A város és az ország fejlődését szolgáló ügyekben együttműködésünket felajánlva,

 

Tisztelettel:

 

Káli Sándor

polgármester

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek