2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Februárban tovább nőtt a digitális televízió-előfizetések száma

Februárban tovább nőtt a digitális televízió-előfizetések száma

A tizennégy legnagyobb magyarországi műsorterjesztő hálózatában, 2010. februárban 30 ezerrel 1,178 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma, derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentéséből.

A gyorsjelentés a tizennégy legnagyobb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatására épül és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 80-85 százalékát fedi le. Az NHH becslései, illetve korábbi felmérései szerint a mintegy 3,8 millió magyarországi háztartás közül közel hárommillióban van valamilyen előfizetéses televíziós szolgáltatás. A fennmaradó 800 ezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat, vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek.

Februárban a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 47,2 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat a januári 46,2 százalék után.

A digitális előfizetéseken belül 2010 februárjában 404 ezerről 421 ezerre nőtt a kábeltelevízióra, vagy IPTV-re előfizetők száma és 744 ezerről 757 ezerre emelkedett a műholdas szolgáltatást igénybe vevők száma. Februárban a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint az előfizetéssel rendelkező háztartásokon belül a januári 16,2 százalék után 16,9 százalékra nőtt a digitális kábeltévére, vagy IPTV-re előfizetők aránya. A műholdas előfizetéssel rendelkezők részesedése a januári 29,9 százalékról február végére 30,3 százalékra emelkedett, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya pedig 53,8 százalékról 52,8 százalékra csökkent.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetés 75-80 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma februárban 1,743 millióról 1,738 millióra csökkent, ezen belül az analóg előfizetések száma 22 ezerrel csökkent, míg a digitális előfizetések száma 17 ezerrel nőtt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…