2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Nyílt levél Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselőhöz

Képviselő Úr!
Csakúgy, mint bő egy évvel ezelőtt, a választási kampányban, most is világgá kürtölte, hogy újraindulhat Diósgyőrben az acélgyártás. Komoly befektetői szándékokról, lehetséges megrendelésekről, több száz munkahelyről beszél. Sajnos, egyetlen apró dolog azért még hiányzik az egész virtuális sikertörténethez. Ez pedig a pénz. Jelentős állami szerepvállalást, egészen pontosan hitelgaranciát vár az ügylethez. Azt mondja, a bankok készen állnak arra, hogy hitelezzenek. Ezt most még azért nem teszik, mert az állam nem biztosítja őket arról, hogy a befektetett pénzüket valaha visszakapják-e. Ha eddig nem tudta volna: úgy bárki tud bármilyen vállalkozást indítani, ha van egy állam, amely finanszírozza a bukást. De a mostani magyar állam ilyen állam, Képviselő Úr? Az a fideszes kormány, amelyik magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat lop el az emberektől, hogy a rossz adópolitikája miatti költségvetési lyukakat befoltozza, amely képes visszamenőleges hatállyal is törvényt alkotni csak azért, hogy kevesebb nyugdíjat kelljen kifizetnie, megteszi, hogy önként, dalolva fizet súlyos milliárdokat?

Bő egy évvel ezelőtt, a választási kampányban arról beszélt, hogy itt dörömböl a kapun a rengeteg befektető, s ők majd még a választás évében, azaz 2010-ben újraindítják a gyárat. Újraindították? Akkor is reményt adott a volt gyári dolgozóknak, akik végül keserűen csalódtak. Most is reményt ad, felelőtlenül folytatja a sikerpropagandát, pedig az elmúlt bő egy év alatt semmi sem változott. Képviselő Úr! Ön semmit sem ért el a kohászat ügyében, ma ugyanúgy az a kérdés, mint 2010 tavaszán, lesz-e, aki finanszírozza az újraindulást.

Bő egy évvel ezelőtt, a választási kampányban többször is kértem Önt, hogy a televízió nyilvánossága előtt beszéljük meg a kohászat helyzetét. Ön ekkor erre nem volt hajlandó. Javaslatomat továbbra is fenntartom, már csak azért is, mert Ön, mint Diósgyőr új képviselője, elsősorban korrekt beszámolóval tartozik a választópolgároknak, nem pedig megalapozatlan diadaljelentésekkel. Hagyja abba az emberek hitegetését, beszéljen a konkrétumokról!

Gondolom, egy ilyen, volt gyári dolgozók százait érdeklő beszélgetésnek szívesen teret ad a Miskolc Televízió, különösen, ha mindketten felkérjük őket erre.

Várom tehát válaszát, remélem, képviselőként már nem futamodik meg!

Üdvözlettel

Dr. Tompa Sándor miskolci önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…