2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Rehabilitációs fejlesztés konzorciumi formában

A kazincbarcikai kórház is csatlakozott ahhoz a konzorciumhoz, mely egy nagyszabású egészségügyi rehabilitációs fejlesztésre pályázik.

Az Észak-Magyarországi régió kórházai az új Széchenyi terv keretében meghirdetett ÉMOP-pályázaton kívánnak közösen részt venni, mely a „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése” címet viseli. A pályázat célja, hogy javítsa a rehabilitációt igénybe vevő betegek hozzáférését a szolgáltatásokhoz, emelje azok színvonalát és vonzóbbá tegye igénybevételét. A pályázati kiírás értelmében a támogatási forrásból a járó- és a fekvőbeteg ellátás infrastruktúrája, valamint műszerezettsége egyaránt fejleszthető. Az Észak-Magyarországi Fejlesztési Ügynökség várhatóan 4.4 milliárd forintos keretösszeget oszt fel a pályázók között, konzorciumi tagonként pedig minimum 20 milliós támogatásra számíthatnak a nyertes pályázók.
A DE OEC Kazincbarcikai Kórház több modulos szakmai tervet készített a pályázat kapcsán. Ennek véleményezése nyomán az egészségügyi szolgáltató maximum 150 millió forintos támogatási keretre számíthat, ehhez 5 % önrész, vagyis közel 8 millió forint biztosítása szükséges.
A pályázaton való részvételhez a tulajdonos önkormányzat legutóbbi testületi-ülésén hozzájárulását adta, az önrészt pedig a kórház saját költségvetéséből biztosítja. Ha sikeres lesz a konzorcium az ÉMOP pályázaton, akkor Kazincbarcikán a pszichiátriai és kardiológiai rehabilitáció jelentős mértékben javulhat, továbbá új területként a hospice ellátás is megvalósulhat.
Képforás:0Pont

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek