2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Nézőpont: a Fidesz és a Jobbik is növelte táborát

Nézőpont: a Fidesz és a Jobbik is növelte táborát

Nézőpont: a Fidesz és a Jobbik is növelte táborátA Fidesz és a Jobbik támogatottsága is nőtt március második hetében, míg az MSZP népszerűsége nem változott a Nézőpont Intézet friss felmérése szerint. Az elemzés alapján a Fidesz támogatottsága egy hét alatt 4 százalékkal 53 százalékra, a Jobbiké 3 százalékkal 12 százalékra emelkedett az aktív szavazók körében, a kormánypárt támogatottsága ezzel szemben 12 százalékon stagnált a március 12-14. között megkérdezett biztos szavazók körében. A Nézőpont Intézet kutatása szerint az MSZP és a Jobbik a potenciális szavazóikat tekintve is fej-fej mellett, egyaránt 16 százalékon áll a szavazatokért folytatott versenyben.

A felmérés készítői megjegyzik, hogy a potenciális szavazók figyelembevételével az MDF-nek és az LMP-nek is megvan az esélye a parlamenti küszöb átlépésére.

A Heti Válasz számára hetente készülő közvélemény-kutatás országos reprezentatív mintán, ezer választópolgár telefonos megkérdezésével készült.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…