2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

15 milliárd forint találhat gazdára

A Balatonring megépítésére szánt 15 milliárd forintos hitelkeretből a kistelepülési önkormányzatok komoly fejlesztéseket indíthatnának. Ezért a Lehet Más a Politika azt kéri a Magyar Fejlesztési Banktól, tegyen javaslatot a kormánynak, hogy a meg nem valósuló beruházás miatt felszabaduló összeget csoportosítsák át már meglévő önkormányzati hitelprogramokhoz, vagy hozzanak létre új hitelkonstrukciót a kistelepülések számára.

Az LMP üdvözli a Balatonring állami támogatásának meghiúsulását, mert az a mutyi nagykoalíciójával szemben a civil társadalom és a józan ész győzelmét jelenti. Ugyanakkor az ésszerű forrásfelhasználás ezzel még nem ér véget: a felszabaduló jelentős pénzösszeggel a kistelepülési önkormányzatok működőképességét kellene segíteni és fejlesztési lehetőségeket biztosítani számukra.

Az MFB stratégiájában alapvető feladatai között említi a foglalkoztatás növelését, a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe vevő energiahatékonysági, környezetvédelmi, infrastrukturális fejlesztések feltételeinek javítását, valamint a regionális különbségek csökkentését. Az LMP az önkormányzatok nevében éppen ezek megvalósításához kér segítséget, amikor a hitelprogramok 15 milliárd forinttal való bővítését javasolja. A meghiúsult sávolyi beruházással szemben ez valóban lehetőséget adhat munkahelyek teremtésére, segítheti a kistelepülések talpra állását és az ott élők életminőségének javítását.

 

Ivády Gábor, Ivád polgármestere, az LMP választmányi tagja

Bihi Miklós, Vizsoly polgármestere, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje

Bóni Zoltán, Harc polgármestere, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje

Nagy Sándor, Vértesszőlős polgármestere, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …