2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
MIT TEHET AZ EMBER, HA DAGANATOS BETEG?

MIT TEHET AZ EMBER, HA DAGANATOS BETEG?

MIT TEHET AZ EMBER, HA DAGANATOS BETEG?Tisztelettel értesítjük Önt és daganatos beteg sorstársainkat, hogy Dr. Poller Imre onkológus főorvos a Miskolci Városi Könyvtár
Szabó Lőrinc Fiókkönyvtár (3530 Miskolc, Mindszent tér 2.) II. emeleti előadótermében

2010. március 18-án
(csütörtök) 14 órától

MIT TEHET AZ EMBER, HA DAGANATOS BETEG?

címmel előadást tart

Házigazda:
Borkuti László

Dr. Poller Imre miskolci gyógyító tevékenységéről

 

A Miskolci Városi Könyvtár együttműködési megállapodás keretében foglalkozik a Miskolcon és vonzáskörében kezelt, vagy gyógyult daganatos betegek mindennapi életviteléhez kapcsolható ismeretterjesztő tanácsokat adásával.

 

A könyvtár hamarosan megújuló portáloldalán rendszeresen tájékoztatja majd a klub tagjait azokról az találkozási lehetőségekről, amikor a betegségterápiában eredményeket elérő orvosok, terápiás szakemberek segíthetnek a rászorulókon.

Pár nap múlva közel hetvenen ismerkednek meg a fiókkönyvtárak által szervezet internet használati oktatáson, hogy a kapcsolattartás egyszerűbb legyen.

A gyógyultak klubjában rendszeresen beszámolnak a tagok, hogyan sikerült meggyógyulni, mikor volt nagy segítségre az orvos, és milyen hasznos „túlélési” tanácsokat kaptak akár egymástól is a kezeltek az onkológiai, vagy sugárterápiás beavatkozás közben.

Az egyik ilyen hiteles megnyilvánulást a klub tagjaival J. Béláné, Irénke osztotta meg, annak kapcsán, hogy dr. Poller Imre előadást tart a városi könyvtárban:

Életem 1997-ben, 29 évesen nagyon megváltozott. Több hónapos kivizsgálás és két műtét után kiderült, hogy pajzsmirigy rákkal kell szembenéznem. Több orvos után az Országos Onkológiai Intézetbe kerültem Dr. Poller Imre főorvos úrhoz. A váróterem tele volt várakozókkal, én félelemmel. A főorvos úr vicces beszólásokkal, pukedlikkel próbálta a hosszú várakozás perceit, óráit feledtetni betegeivel, akiknek ettől fülig ért a szájuk és mindjárt a beszélgetés fonala a főorvos úrról folytatódott és nem a betegségről, várakozásról.

Számomra ez meglepő volt, de megnyugtatott. Soha nem tapasztaltam orvostól ilyen viselkedést és az is meglepő volt, hogy a várakozók ettől milyen gyorsan megnyugodtak.

A félelmemet az első találkozásnál még nem tudta feledtetni, de érthetően elmondott mindent a betegségről, a kezelésről, férjemet behívta és neki is elmondott mindet, nem hallgatott el semmit.

A sugárkezelés előkészítésénél végig velem volt, végig kísért a vizsgálatokon. Bármilyen apró fájdalom miatt kereshetem, türelmesen végig hallgatott, válaszolt és éreztem, hogy végtelenségig megbízhatok benne. Voltak nehéz pillanataim is a kezelés alatt, ilyenkor türelmesen kivárta, hogy kisírjam magam, és ha kellett erélyesen rám parancsolt, hogy szedjem össze magam, utána nagyon sokat beszélgetve új erőre kapva folytattam a küzdelmet a betegség ellen.

Valahogy mindig tudta a főorvos úr, hogy mire van a betegeinek szüksége, leszidásra, baráti beszélgetésre vagy éppen erőt adó ölelésre, és azt sem nézte, hogy a rendelésnek vége. Nem csak a beteg testet gyógyította, hanem a beteg lelkét is.

Az életemet és életkedvemet kaptam vissza a főorvos úrtól, én meggyógyultam, ezt kívánom mindenkinek.

Dr. Poller Imrének Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése 2008-ban Benkő Sámuel-díjat adományozott.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…