2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Nagyotmondásban verhetetlen a Fidesz

A Fidesz ismét csak ködösít, amikor azt állítja: képviselőcsoportja a város hitelezőivel korábban megegyezett, hogy az 580 millió forintnyi adósság kifizetését decemberre halasztják, így az állami inkasszó után is lenne a városnak 180 millió forintja. Ilyen megegyezést ugyanis kizárólag a képviselő-testület felhatalmazásával köthet még a Fidesz képviselőcsoportja is. Addig pedig, amíg a polgármesternek nincs olyan szerződés-megállapodás a kezében, amiben a hitelezők az érvényes bírósági döntéssel ellentétes módon, azaz saját hátrányukra belemennek a fizetési halasztásba, addig az érvényes bírósági döntés kötelezi őt a hitelezők kifizetésére. Nemfizetés esetén akár végrehajtást is kérhetnek a hitelezők.

A Fidesz utólagos, már-már meseszerű megállapodása tehát nem más, mint a szokásos nagyotmondásuk, aminek talán annyi alapja lehet, hogy egy ital mellett néhány hitelezővel beszélgettek Esztergom ködös jövőjéről. Ha lenne ilyen megállapodás, akkor azt a testület elfogadta volna, hiszen a testületi üléseken a Fidesz-többség dönt mindenben, mint ahogyan tette azt eddig is. Továbbá, ha létezne ilyen egyezmény, akkor még most sem lenne késő lépni. A megállapodás hivatalos megkötése után az érintett hitelezők, ha valóban segíteni akarnak a városon, vissza is utalhatják a nekik korábban átküldött tételeket, hiszen az ma már 4 óra alatt megtörténhet.

Azonban vélhetően most sem történt más, mint hogy Zoltai Dániel, a Fidesz képviselője és pártja ismét nagyot mondott. Esztergom városának hosszú távon végleges megoldást hozó döntésre van szüksége, nem pedig a Fidesz által közkedvelt „csak a mai napot éljük túl” szemléletre, amely csak lélegzetvételnyi levegőhöz juttatná városunkat. A Fidesz többség a parlamentben bármikor módosíthatja azt az általuk elfogadott törvényt, amely Esztergomot ellehetetlenítette és anyagi csődbe taszította.

Stámusz Andrea és Zentai Plajner Zsolt, a Jobbik önkormányzati képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…