2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

MSZP: vajon mitől fél Kriza Ákos?

A Fidesz nem akar beszámolót a holdingról, a sportiskoláról, de a fészekrakókról sem.
Nem érti Földesi Norbert szocialista képviselő, hogy mitől fél dr. Kriza Ákos polgármester, illetve a fideszes városvezetés akkor, amikor nem akarja, hogy a sportiskolával, a fészekrakó-üggyel, a holdinggal, a pályázatokkal, vagy a Bükk-Makk Leader akciócsoporttal kapcsolatban beszámoljanak az illetékesek a miskolci közgyűlés előtt. Minderről az MSZP-s politikus szerdán beszélt Miskolcon.

Mint elmondta, a júniusi közgyűlésen az MSZP frakciója indítványozta, hogy az önkormányzat idei II. féléves munkatervéről szóló előterjesztést bővítsék ki olyan témákkal, melyek közül néhány annak idején a Fidesz választási kampányában is előkerült. A közgyűlés szeptemberben például meghallgathatná a sportiskola új ügyvezetésének beszámolóját az eddig elért eredményekről, az általuk kidolgozott sportkoncepcióról. Szerinte ugyanis teljesen zavaros a helyzet a sportiskola körül, hiszen márciusban a közgyűlés a kettős ügyvezetés bevezetéséről döntött, ami csak három hónapig működött. Júniustól ismét egy ügyvezetője van az iskolának, az addigi vezetők, a sportban ismert és elismert szakemberek viszont távoztak az intézményből. „Jó lett volna tudni, hogy szakmailag mit ért el az új ügyvezetés eddig, s azt is, hogyan képzelik el a jövőt. Mint kiderült, ez csak bennünket érdekel, a fideszes városvezetést nem, mert úgy döntöttek, idén ilyen jellegű beszámoló meghallgatására nincs szükség” – számolt be Földesi Norbert.

Mint mondta, az összes többi javaslatot is elutasította a közgyűlés fideszes többsége. Szerintük nincs szükség arra sem, hogy beszámoljanak a fészekrakó-ügyben eddig megtett lépésekről, azok eredményeiről, arra sem, hogy a Miskolc Holding elmúlt egy éves gazdálkodásáról szót ejtsenek, s arra sem, hogy számot adjanak Miskolc elmúlt egy évben benyújtott fejlesztési pályázatainak számáról, azok eredményeiről. „Ötödikként azt javasoltuk, hogy idén a közgyűlés tárgyalja meg a Bükk-Makk Leader akciócsoporthoz való csatlakozás utáni tapasztalatokat. Nem látjuk ugyanis, hogy mi szükség volt a csatlakozásra, hiszen hasonlóan minden helyi akciócsoporthoz, a Bükk-Miskolc környéki vidékfejlesztési csoport tagjai közül is csak azok a települések pályázhatnak fejlesztési forrásokra, melyek lakosságszámban nem érik el a 10 ezer főt. De ugyanúgy keveset tudunk arról is, hogy milyen eredményeket hozott, hoz Miskolc számára a megújuló energiák hasznosítását célzó Makrovirka-projekthez való csatlakozás. Az egész ügyről annyit tudunk, hogy egy pályázatnak köszönhetően vélhetően Miskolcon is épül majd egy elektromos autók töltésére alkalmas állomás. Először talán azt kellene a városvezetésnek elintéznie, hogy rendesen nyírják Miskolcon a füvet, utána lehetne beszélni a töltőállomások iránt támasztott helyi igényekről” – mondta Földesi Norbert, jelezve, hogy erről sem kíván tárgyalni idén a fideszes városvezetés, írja az eszakonline.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek