2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

MSZP: irtózik a városvezetés a miskolciaktól

A medenceépítési projekt részmunkáira kiírt közbeszerzésekre még csak véletlenül sem hívtak meg miskolciakat.

Hozza nyilvánosságra a hétvégén megjelenő Miskolci Naplóban a városvezetés, hogy mely cégek vettek részt, s nyertek a miskolctapolcai medenceépítési projekt részmunkáinak elvégzésére kiírt közbeszerzéseken. Úgy tudni ugyanis, hogy a nyertesek között egyetlen miskolci cég sincs: nem is nagyon lehetne, hiszen például a meghívásos közbeszerzésekre egyetlen helyi vállalkozás sem vehetett részt. Ismét hazugságnak bizonyult tehát az a 2010-es fideszes ígéret, amely szerint, ha felhatalmazást kapnak a város irányítására, akkor a miskolci vállalkozásokat hozzák majd helyzetbe a helyi beruházások során.

Minderről Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője beszélt szerdán Miskolctapolcán, az egykori strandfürdő területén zajló építkezés előtt.

Elmondta: mint ahogyan arra korábban többször is felhívták a figyelmet, a miskolctapolcai medenceépítési projekt terveit egy győri cég készítette, a generál-kivitelezést pedig egy zalaegerszegi cég nyerte el. A szocialisták reménykedtek abban, hogy a zalaegerszegiek legalább miskolci alvállalkozókat kérnek fel a részfeladatok elvégzésére. Ez nem így történt, budapestiek és erdélyiek jöhettek ide dolgozni.
A napokban megjelent közbeszerzési értesítő tanúsága szerint ezt a gyakorlatot folytatják, hiszen az egyes részfeladatok elvégzésére (például füvesítés, parkrendezés, egyes kiszolgáló helyiségek megépítése és berendezése) kiírt közbeszerzések egyikét sem miskolci cég nyerte, de azokra még csak meg sem hívtak miskolci vállalkozást. Földesi követelte, hogy az egyenként 50-120 millió forintot érő beruházások tendereztetésével kapcsolatos információkat, a meghívott és nyertes cégek nevét hozza nyilvánosságra a városvezetés a Miskolci Napló című önkormányzati lap hétvégi számában. „Álljanak ki a miskolciak elé, s vállalják fel, amit tettek, adjanak számot arról, hogy miért irtóznak a miskolciaktól” – mondta. Hangoztatta: ha az MSZP-DK-Együtt szövetség jelöltjei többséget szereznek az önkormányzati választásokon, a város irányítását pedig dr. Pásztor Albert veszi át dr. Kriza Ákostól, akkor – mint fogalmazott – „visszaadják Miskolcot a miskolciaknak”.

Szalainé Homola Andrea,
az MSZP-DK-Együtt tapolcai képviselőjelöltje azt sérelmezte, hogy a medenceépítés miatti felfordulást csak fokozta a városvezetés szerencsétlenkedése. Az ígért hetek helyett hónapokra lezárt utak, hiányos, vagy nem létező tájékoztatás az új forgalmi rendről, a törmelékekből és építési hulladékokból felhalmozott, időben el nem szállított kupacok borzolják a városrészben élők és a turisták idegeit. „Volt olyan, hogy a saját édesapám nem tudta, hogyan kell megközelíteni a Szitakötő utcai házunkat, mert a város arra is képtelen volt, hogy felhívja a figyelmet az új forgalmi rendre” – jelentette ki.

Forrás:eszakonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek