2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Seszták, a munkaalapú mintapolgár

Amikor Seszták Miklós kisvárdai autószalonja nem ment elég jól, általa alapított cégekkel vetetett meg magától üzlethelyiségeket vissza nem térítendő uniós támogatásból.
Mindezt azután, hogy kiderült, ügyvédi kamarai előírásokat szegett meg saját szerződései ügyvédi ellenjegyzésével, valamint olyan cégek százainak létrehozásában segédkezett, melyek még azelőtt tönkrementek, hogy egy fillér adót fizethettek volna.

Seszták Miklós személye és karrierje a tökéletes példája annak, hogy nem baj ha valaki tehetségtelen az üzleti életben, elég ha korrupt, az Orbán-kormány tagjaként bármit, bármikor megtehet. Egy liberális demokráciában egy ilyen ember ellen azonnal ügyvédi etikai eljárás indulna, és az uniós pénzek elosztásával foglalkozó hivatalok is vizsgálatot kezdeményeznének, annak idejére pedig felfüggesztenék tisztségéből, nem is beszélve az ügyészségről, ha nem egy volt fideszes képviselőjelölt állna az élén.

A Demokratikus Koalíció szeretné megtudni Seszták Miklóstól, hogy volt-e valaha olyan vállalkozása, melyben törvények megszegése nélkül, becsületes úton jutott jövedelemhez és ha nem, eljátszott-e már a gondolattal, hogy – kalandvágyból – egyszer legyen? A DK tudni akarja azt is, hogy Polt Péter indít el hivatalból eljárást az Orbán-kormány minisztere ellen?

Varju László országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…