2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Miskolcon lehet kerékpárral villamosra szállni

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. az új Skoda típusú villamosokon lehetőséget biztosít kerékpárok szállításra csúcsidőn kívül, tesztjelleggel augusztus 1-től szeptember 30-ig. Csúcsidő munkanapon reggel hat és fél kilenc, illetve délután fél kettő és öt között van, ekkor nem lehet kerékpárt szállítani, máskor viszont igen. A tesztidőszak tapasztalatait összegezve dönt majd a kerékpárszállítás végleges szabályairól a közlekedési vállalat.

Miskolc új villamosain kerékpár szállítása vonaljegy érvényesítésével vehető igénybe. A kerékpárszállítás díja mellett az utasnak is fizetnie kell a személyszállításért, vagyis a kerékpárosnak is rendelkeznie kell jeggyel vagy bérlettel.

A kerékpár szállítására több kijelölt hely található a járműben, amelyet a belső térben piktogramok jeleznek. Egy Skoda villamoson egyszerre 4 kerékpár szállítható, ennyit lehet ugyanis biztonsági övvel rögzíteni. A kerékpárt az utazás egész időtartama alatt rögzíteni kell a járművön az erre a célra kijelölt biztonsági övvel, hogy utas és kerékpáros is biztonságosan utazzon. Személyenként egy darab kerékpár szállítható, de olyan kerékpár nem, amely speciális kialakítású (cargo, tandem, motoros stb.) és így kialakítása miatt nem rögzíthető az utastérben.

A teljesen alacsonypadlós és akadálymentesített Skoda villamosokon a kerékpárszállításra kijelölt hely megegyezik a babakocsis és kerekesszékes hellyel, akik elsőbbséget élveznek a kerékpárt szállítóval szemben, tehát ezek a helyek a kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedő utasokat illetik. Mivel az új miskolci villamosokon 4 ilyen hely is kialakításra került, bízunk abban, hogy minden utasunk biztonságosan tudja utazási szándékának megfelelően használni a villamost kerékpárral, babakocsival vagy kerekesszékkel egyaránt.
A tesztidőszak tapasztalatairól annak végével beszámolunk.

A kerékpárszállításra igénybe vehető új miskolci villamosok menetrendje itt érhető el: http://www.mvkzrt.hu/menetrend?line=Skoda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek