2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

MSZP: hibát hibára halmoz a városvezetés

Jó, hogy lesz új villamos, de a járműbeszerzési tender a szakértőknek is gyanús. Strandügyben is nagy a káosz. Minden olyan beruházásnak, fejlesztésnek, amely a város fejlődését szolgálja, örülni kell. Annak viszont már nem lehet örülni, hogy a jelenlegi városvezetés egyszerűen képtelen bármit is végrehajtani úgy, hogy abban ne lehessen súlyos hiányosságokat, hibákat találni. Minderről Gúr Nándor országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke beszélt szerdán Miskolcon.

Elmondta: jelenleg az új miskolci villamosok első darabjával büszkélkedik a fideszes városvezetés, noha korábban, még ellenzékiként, többször is bírálták az akkori szocialista városvezetést, hogy belekezdett a villamosfejlesztési projektbe. Most ebből az általuk korábban bírált projektből akarnak fideszes sikertörténetet gyártani, pedig az általuk levezényelt járműbeszerzési tender alaposan kifogásolható.

A Skoda ugyanis úgy nyert, hogy az érvényes ajánlatok közül a legdrágábbat adta. Az [origo] hírportál 2011 decemberében egy közbeszerzési szakértői véleményt is ismertet, melyben úgy fogalmaznak, hogy a Skoda győzelme „jogszerűtlen és szakszerűtlen”.

Az MSZP miskolci szervezete és miskolci önkormányzati frakciója a közbeszerzés miatt tavaly júniusban feljelentést is tett. Megítélésük szerint ugyanis a Miskolc Holding Zrt. szabálytalanul bízta meg a közbeszerzési szakértőt a közbeszerzés lebonyolításával. Az ügyben nyomozás folyik, az MSZP ráadásul a napokban feljelentés-kiegészítést is be fog adni. Szerintük ugyanis a villamostender több eleme manipulációra, a végeredmény befolyásolására, azaz korrupcióra utal, ám ezeket csak akkor lehetne egyértelműen tisztázni, ha az ügygazda betekintést engedne az iratokba. A Miskolc Holding viszont – különböző mondvacsinált okokra hivatkozva – nem hajlandó kiadni a szocialistáknak a tenderrel kapcsolatos adatokat.

De a villamostender csak egy a fideszes városvezetés problémás esetei közül. Hétfőn például úgy adták át kétéves csúszás után a selyemréti fürdőfejlesztési projektet, hogy a strand mind a mai napig nem fogadhatja a látogatókat.

Mindenféle fertőzött vízről beszélnek, de arról hallgatnak, hogy július 1-jétől brutálisan megemelték a jegyárakat.

Gúr Nándor felemlegette még a kátyús miskolci utakat, a minden jóérzésű embert felháborító trafikmutyit, a botrányos fölhaszonbérleti pályázatokat is. Hangoztatta: 2014-ben az Orbán-kormányt és a Kriza-féle városvezetést is le kell váltaniuk a miskolciaknak. Erre – mint fogalmazott – „megvan a választópolgárok hajlandósága, ám az országszerte tapasztalható apátiát még fel kell oldani”,- írja az északonline.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…