2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

MSZF a kormányhoz: hagyják tovább menni a menekülteket!

 A Magyar Szociális Fórum szerdán délután szolidaritásáról biztosította a Keleti pályaudvarnál várakozó három ezer fős menekült tömeget, és felszólította a kormányt, hogy hagyja tovább menni azokat, akik nem akarnak Magyarországon maradni.

Tarthatatlan a Keleti pályaudvarnál kialakult helyzet, harmadik napja tartó szembesülnek a rendőrök és bevándorlók. A konfrontáció elkerülése érdekében tovább kell engedni őket oda, ahová menni akarnak – írják.

Orbán Viktorhoz eljuttatott üzenetükben arra szólították fel a miniszterelnököt, hogy ne kényszerítse Magyarországot a nyugati civilizáció védőbástyájának szerepébe, mert nem hazánk tehet a népvándorlásról, hanem azok, akik jólétüket a gyarmatosításból, a kifosztásból, és a háborúkból merítik. Viseljék ők tetteik következményeit! – áll a Fórum nyilatkozatában.

Az emberi és társadalmi jogokért küzdő civil szerveződés végül arra szólította fel a kormányt, hogy ne hagyja magát zsarolni a schengeni egyezmény felfüggesztésével. Az MSZF értesülése szerint Ausztria előzetes figyelmeztetésnek szánta a schengeni egyezmény hétfőre virradóra történt de facto felfüggesztését arra az esetre, ha Magyarország tovább engedné a menekülteket.

Ha Magyarország EU-szövetségeseivel nem tudja megnyugtatóan rendezni a menekült-kérdést, olyan szövetségesek után kell néznie, akik készek és képesek is rá. Az MSZF példaként hivatkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszter augusztus 24-i politikai kezdeményezésére, hogy Oroszország és az EU fogjon össze a népvándorlás és a bevándorlás kezelésében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek