2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

BORSOS MIKLÓS, A RAJZOLÓ emlékkiállítás

Egy élmény, egy gondolat, egy hangulat mind-mind megannyi alkalom, hogy azt  a művész megragadja, megörökítse és a művészetre nyitott érdeklődőknek átadja.

Megjelenítheti ezt festmény, vagy szobor, vagy akár grafika is, mely talán mind közül a legelsődlegesebb, mindennek az alapja és kiindulópontja. Azt tartotta a rajzkészségről Borsos Miklós, hogy valójában „született tulajdonság, melyet megtanulni, vagy tanítani nem lehet.” Kemény szavakkal, határozottan fogalmazott, de nem csak szavakkal, a vonalakkal is. Egyedi, lendületes technikával beszélt arról, amit „a szó, a beszéd vagy az írás nem tudott az értelem számára világosan, láthatóan elfogadtatni.” Egy kezdeti könnyed mozdulatból mindinkább kikristályosodó vonalak hálózatából, a művész legbelsőbb rejtekéből előbújva jelenik meg előttünk életének, gondolatainak szövete, s megelevenedik a biblia, a mítoszok, költemények világa vagy épp a mindennapokból kiragadott alakok, jelenetek sora.
A magángyűjteményből válogatott ceruza és tusrajzokat, valamint rézkarcokat felvonultató kiállítás november 29-ig tekinthető meg a Rákóczi-házban.

Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria, Rákóczi-ház
(Miskolc, Rákóczi u. 2.)
2015. szeptember 9 – november 29.

Megnyitja:
Czigány György
József Attila-, Prima Primissima-díjas költő
(2015. szeptember 9., szerda 16 óra )

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek