2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Mindenáron ki akarja lakoltatni az agytumoros asszonyt Józsefváros polgármestere

Józsefváros polgármesteri hivatala nem változtat álláspontján, hanem ragaszkodik ahhoz, hogy csütörtökön kilakoltassák önkormányzati otthonából az agytumoros asszonyt, vese- és cukorbeteg férjét, és műtét előtt álló 12 éves kisfiúkat – tűnik ki Dr. Sára Botond Attila alpolgármester Magyar Szociális Fórumhoz írt kedd esti e-mail üzenetéből.

„A bíróság döntését Józsefváros önkormányzatának nincs lehetősége megváltoztatni, így a lakást el kell hagyniuk” – írta az alpolgármester válaszul arra a két levélre, amelyben Simó Endre, az MSZF alapító-szervezője arra kérte Dr. Kocsis Máté polgármestert, hogy vizsgálja felül döntését, és tanúsítson emberséges magatartást a családdal szemben. Dr. Sára Botond Attila azt is tudatta, hogy a családot szét akarják választani, a gyermeket állami gondozásba helyezik. Arra kérte a Magyar Szociális Fórumot, hogy segítsen nekik ebben ahelyett, hogy kiállna a család kilakoltatása ellen.

Kedd éjjeli válaszlevelében Simó tudatta, hogy nem tagadják meg a segítséget a családtól, melyet az utcára akarnak tenni. Megkérdezte az alpolgármestertől, milyen alapon hivatkozik a bírósági ítéletre, mosva kezeit egy hivatal, mely maga kezdeményezte a kilakoltatási pert, következésképpen módjában áll felülvizsgálni is álláspontját, a kilakoltatást lefújni, és otthonukban hagyni a betegeket!

„Amit önök el akarnak követni csütörtökön Lendvaiékkal szemben, nem csak önöket és hivatalukat hozza kétes hírbe, hanem az egész politikai vonulatot is, melyet képviselnek. Alig egy napjuk van rá, hogy változtassanak magatartásukon!” – írta az MSZF vezetője, aki arra kérte a VIII. kerületi vezetést, bizonyítsa jó akaratát és emberségét.

A családot csütörtökön, október 15-én 9 és 16 óra között akarják kilakoltatni lakásából.+++

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek