2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

A DK egyetért a magyar kormány politikájának mélyreható brüsszeli vizsgálatával

Az Európai Parlament Állampolgári Jogi bizottsága a DK támogatásával ma arról döntött, hogy szükséges az orbáni politika további átfogó, mélyreható vizsgálata a magyar emberek védelme, alapvető jogaik érvényesülése érdekében. Európában ma már pártállástól függetlenül – jobb- és baloldali politikusok egyaránt – támogatják azt a követelésünket, hogy az Orbán-kormány és a Fidesz politikai ámokfutásának véget kell vetni. A most kezdődő brüsszeli vizsgálattól azt várjuk, hogy átfogó ás tárgyszerű képet ad a magyar jogállamiság helyzetéről.

A DK álláspontja szerint az Orbán-rezsim káros politikája nem csak Magyarország, de Európa jövőjét is kockára teszi. A DK olyan Európáért harcol, amelyben egy erős Magyarország zavartalanul fejlődhet, az emberek végre európai jólétben és biztonságban élhetnek.

A DK továbbra is kiáll amellett, hogy a kormányzati korrupciónak, az uniós források fideszes elsíbolásának és magyar jogállam lebontásának csak az vethet gátat, ha Brüsszel szankciókat alkalmaz a kormányzati korrupció legfőbb haszonélvezői, Orbán oligarchái ellen. A DK emlékeztet arra, hogy Gyurcsány Ferenc már tavaly októberben is arra hívta fel az uniós intézményeket, hogy az uniós Alapszerződés 7. cikke szerinti eljárás alapján akadályozza meg a fideszes holdudvar további gazdagodását.

Niedermüller Péter
európai parlamenti képviselő
DK alelnök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek