2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Már a véleménynyilvánításért is börtön jár?

A Jobbik Pest Megyei Választmányának elnöksége felháborodva értesült arról, hogy Bodnár Lajost, a nemzeti párt biatorbágyi szervezetének tagját tegnap délután a rendőrség előállította és „nagy nyilvánosság előtt használattal elkövetett önkényuralmi jelkép használatának vétségével” gyanúsította meg.
Bodnár Lajos ugyanis a helyi, városi ’56-os megemlékezésre egy szovjet zászlóval, továbbá egy Európai Uniós zászlóval érkezett meg, nyakában pedig egy jól olvasható táblán az állt: „Elég volt az uniókból!” Noha rendőri felszólításra tagunk a szovjet zászlót bevonta, továbbá átadta azt az eljáró rendőrnek, ennek ellenére mégis előállították.

A rendőri túlkapás miatt a Pest Megyei Választmány elnöksége a leghatározottabban tiltakozik, hiszen álláspontunk szerint Bodnár Lajos csupán a véleménynyilvánítás lehetőségével élt, amennyiben – teljes joggal – párhuzamot vont a két szuperhatalom között, egyszersmind kritikai észrevételt tett, ugyanakkor a kommunista szovjet rendszert semmiképpen sem propagálta, hanem a leghatározottabban elítélte.

Sajnos ma Magyarországon már az is büntethetővé válhat, ha valaki az Európai Unió, valamint az egykori totális diktatúrák között párhuzamot mer vonni. Az ilyen jellegű szankciókat kategorikusan elutasítjuk, továbbá minden jogi segítséget biztosítunk Bodnár Lajosnak, hogy a gyanúsítás alól tisztázhassa magát.

A választmány elnöksége nevében: Császárné Kollár Tímea elnök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…