2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

CSEKK igénylés a NAV-nál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan postázza az adófolyószámla- kivonatokat, amelyekből az ügyfelek tájékozódhatnak az esetleges hátralékukról, illetve túlfizetésükről. Amennyiben az adófolyószámla egyenlege tartozást mutat, az állami adóhatóságnál nyilvántartott fizetési kötelezettség többféle módon is rendezhető, például bankszámláról történő átutalással, a kijelölt ügyfélszolgálatokon bankkártyával, illetve pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezett adózók (jellemzően magánszemélyek) esetében készpénz-átutalási megbízással, azaz – hétköznapi nevén – csekkel is.
Az adóhivatal – igény esetén – biztosítja ügyfeleinek a tartozás rendezéséhez szükséges csekkeket, melyek telefonon, postai-, illetve elektronikus úton is kérhetők, de személyesen is beszerezhetők az ügyfélszolgálatokon.

Írásban a www.nav.gov.hu internetes honlapról letölthető a csekkigénylő űrlap.
Elektronikusan a Letöltések/Nyomtatványkitöltő programok/Csekk menüpontból kell a „Kérelem Postai készpénz-átutalási megbízás (csekk) igényléséhez” (CSEKK) nyomtatványt letölteni és továbbítani, postán feladva a Letöltések-egyéb/Adatlapok, igazolások, meghatalmazás minták menüpontból lehet kiválasztani és kinyomtatni az adatlapot.

Telefonon a helyi tarifával hívható NAV Általános Tájékoztató Contact Center a 06-40/42-42-42 számon, illetve mobil hálózaton belül a 06-20/33-95-888, a 06-30/33-95-888, vagy a 06-70/33-95-888 számon. A telefonos tájékoztatás hétfőtől csütörtökig 8.30-16 óráig, pénteken 8.30-13.30 óráig vehető igénybe.

További lehetőség – az egyedi ügyfélazonosító számmal rendelkező ügyfelek részére – a NAV Ügyintéző Contact Centeren (ÜCC) keresztül történő csekkigénylés. Az ÜCC elérhetősége: hétfőtől csütörtökig 8.30-16 óráig, pénteken 8.30-13.30 óráig.
Az ÜCC belföldről helyi tarifával hívható a 06-40/20-21-22 telefonszámon, de külföldi tartózkodás esetén is elérhető a +36-1/441-9600 telefonszámon.

Személyes ügyintézés előtt feltétlenül tájékozódjanak az ügyfélfogadási időpontokról!

Fontos, hogy befizetéshez csak a tartozással érintett adónemnek megfelelő csekket szabad használni és a közlemény rovatban feltétlenül szerepeljen a feladó adószáma, vagy az adóazonosító jele!

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…
Jönnek a választási eredmények
Ma Magyarország 3177 településén önkormányzati választásokat tartottak. Először fordul elő, hogy ez együtt történik az Európai Parlament (EP) magyar t…

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …