2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Eredmények és tervek a miskolci START közfoglalkoztatásban

Miskolcon és térségének 35 településén – az országban egyedül álló módon – a Kistérségi Társulás a közfoglalkoztató. A csaknem egymilliárd forint összköltségvetésű program hat alprogramjában, közel 1400 munkavállaló dolgozik, ebből Miskolcon 660 fő. – mondta Dr. Bakos István.

Miskolc Kistérség Többcélú Társulásának munkaszervezet vezetője hozzátette, hogy az így munkahelyhez jutottak értéket teremtenek, hiszen a közfoglalkoztatottak keze nyomán tisztulnak meg a patak medrek; a Pereces, a Hejő, a Lyukó, a Szinva patak főként árvízveszélyes szakaszai, valamint Szirmán a Vezér árok, mely a városrész belvíz elvezetését szolgálja.

A történelmi Avas csúszásveszélyt jelentő eltömődött vízfolyásait is kitisztították, jövőre pedig az utcai vízelvezető árkokkal folytatódik a munka.

A mezőgazdasági alprogramban Miskolcon 33 fő dolgozik. Karámokat építenek, 42 db tenyész mangalicát gondoznak és ők művelik az egyre bővülő fóliasátras ültetvényeket is.

A START program keretében 190 fő az illegális hulladéklerakókat számolja fel.

Bakos István elmondta még: A „Belterületi utak karbantartása” alprogram keretén belül ötvenen a kátyúk eltüntetésén, ugyancsak ötvenen a mezőgazdasági földutak rendbetételén dolgoznak.

Másik 50 közfoglalkoztatott a hatodik, a „Téli foglalkoztatás, egyéb értékteremtés” elnevezésű alprogramban dolgozik. Ők Miskolc 1.100 db kijelölt közterületi fájának, bokrainak formázását végzik. A gallyazásból keletkező fa hulladékot aprítékolás után fűtésre és kertészeti célokra hasznosítja a város.

A program kisebbik része november végén, a nagyobb része pedig december végén zárul.

2013-tól új elemként bekerül a programba az intézmény és szociális bárlakás felújítás is.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek