2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Lezárultak az energetikai beruházások Bükkaranyoson

Kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték és új színezést kapott Bükkaranyoson az Idősek Klubja és az Általános Iskola. Az európai uniós forrásból megvalósított beruházást október 9-én adták át.
Bükkaranyos Község Önkormányzata „Bükkaranyos Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése” címmel nyújtott be pályázatot. A KEOP-5.7.0/15 azonosító számú, 100%-os támogatottságú projekt keretében mintegy 48,5 millió forintot nyertek el a község Idősek Klubjának és Általános Iskolájának energetikai fejlesztésére.

A beruházás keretében az Általános Iskola és az Idősek Klubja összes nyílászáróját korszerű, műanyag ajtókra és ablakokra cserélték. Emellett a tetőtér teljes szigetelése is megtörtént a fejlesztés révén, valamint az épületek külső homlokzati hőszigetelését is elvégezte a kivitelezést végző Szilvási Kft.

Az oktatási intézményben összesen 475 m2 nagyságban 20 cm széles kőzetgyapot szigeteléssel látták el a külső homlokzatot, A padlásfödém pedig 437,5 m2  felületet kapott hőszigetelést, valamint összesen 52 nyílászárót cseréltek ki az épületben.

Az Idősek Klubjában összesen 15 darab ablakot, illetve ajtót váltottak ki új, műanyag nyílászárókkal. Az intézmény külső homlokzata pedig 164 m2 felületen kapott 20 cm vastagságú hőszigetelést. A padlásfödém esetében pedig a hőszigetelt terület  191 m2.

A beruházás átadó ünnepségét október 9-én tartották meg a bükkaranyosi Általános Iskolában, ahol elsőként Nagy Lajos polgármester osztotta meg gondolatait, ismertette a beruházás tartalmát, majd Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője mondott átadó beszédet. Kiemelte, hogy Bükkaranyos folyamatosan és látványosan fejlődik, aminek méltó példája a két közintézmény megújulása. Hozzátette, hogy a beruházás is azt mutatja, hogy Bükkaranyos önkormányzatának egyformán fontosak a fiatalok és az idősebb korosztály is.
A beszédek után Tállai András miniszterhelyettes, Nagy Lajos polgármester és Szilvási András, a kivitelező Szilvási Kft. ügyvezetője ünnepélyes szalagátvágással adta át az épületet, amelyet ezt követően meg is áldottak.
Az eseményen az Általános Iskola növendékei verses, énekes produkciókkal köszöntötték a megjelenteket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …