2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Verseny 19 év alattiaknak

Számítógép Hangsebességmérő palacsintasütő? Meteorológiai portál? Sötétben tapogatózó mobil játék? Pókerező robot? Erősokszorozó robotkar? Közösségépítő portálok? Méhek rajzását előrejelző kutatás? Legoból készült 3D nyomtató? Mik ezek, mi a közös bennük és miért érdekesek?

A felsorolt munkák egy számítógépes verseny nyertes alkotásai, de a listát végigolvasva, talán eszünkbe sem jutna, hogy ezeket az alkotásokat gyerekek, fiatalok, pontosan 19 éven aluliak készítették. Ha a szülők azt gondolnák, hogy a számítógép előtt töltött idő haszontalan, ez a verseny a megtestesült ellenpélda!
A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ által, immár 13. alkalommal megrendezett <19 Szabadfogású verseny egy héttel meghosszabbított határidővel, október 26., éjfélig várja a beérkező pályaműveket, hogy az idei felfedezettjei megint értékes nyereményekben, és külföldi bemutatkozási lehetőségben részesüljenek.
A már hagyományosnak mondható versenyre, minden évben olyan alkotások érkeznek, amelyek érdekes korképet alkotnak az évről évre változó digitális kultúráról, ahogy azt a 19 év alatti korosztály a saját érdeklődése szerint használja, formálja. Szabályoktól, szokásoktól eltérő fejlesztésekkel, kutatásokkal, kreatív, önálló alkotásokkal találkozik a zsűri. Minden évben érkeznek pályázatok, amik a korosztályt meghazudtoló komolysággal tárják fel az adott problémakört.
A beérkezett műveknek végtelenül színes a palettája. Animációk, videók, digitális rajzok, zenék, mobil applikációk, robotok, játékok, szoftveres és hardveres megoldások, honlapok, weboldalak, ez a verseny összegyűjti mindazokat az alkotásokat, amelyek valamilyen digitális eszköz segítségével készültek. A verseny kevésbé reprezentált metszetét mutatja a fiatal generáció érdeklődési területeinek, bemutatkozási lehetőséget, szakmai segítséget, valamint támogatási lehetőséget kínálva nekik.

2015. október 26-ig még nem késő elküldeni azokat a munkákat, amelyek otthon bújnak mentve a számítógépen!
Jelentkezés és további információk: verseny.c3.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek