2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Újrahasznosítás helyett égetés – Rákkeltő a kormányzati korrupció

Illés Zoltán, a Fidesz korábbi környezetvédelmi államtitkára szerint „teljesen szakmaiatlan, és ellenkezik a nemzetközi hulladékkezelési trendekkel a kormány döntése, hogy új hulladékégetők építésével próbálja megoldani a kommunális szeméttárolás problémáját”. Illés szerint „legfeljebb az ellopható milliárdok számát növelné”, ha a kormány a környezetbarát megoldások tízszeresébe kerülő szemétégetőket építene fel.

A Fidesz volt környezetvédelmi államtitkára szerint az Orbán-kormány egy drága, korszerűtlen, környezetszennyező és rákkeltő megoldásra költene el több tíz milliárd forintot a jóval olcsóbb, korszerű és környezetkímélő újrahasznosító üzemek helyett. Eszerint tehát a Fidesz a magyar emberek egészségét is kockára teszi azért, hogy minél több közpénzt tudjon a Mészárosok és Garancsik zsebébe tömködni hulladékgazdálkodás címén.

A Demokratikus Koalíció követeli a kormánytól: állítsa le a környezetszennyező és rákkeltő hulladékgazdálkodási gyakorlatot! A DK szerint megengedhetetlen, hogy a daganatos megbetegedésekben egyébként is élenjáró hazánk még nagyobb kockázatot kényszerüljön elviselni az Orbán-kormány korrupt működése miatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek