2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Kriza nem vállalja a vitát Jakab Péterrel, ezért Pásztor sem

Egyeztetésre hívta Kriza Ákost és Pásztor Albertet pénteken Jakab Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje, hogy megbeszéljék az általa kezdeményezett polgármester-jelölti vita részleteit. A találkozóra se a Fidesz, se Gyurcsány Ferenc jelöltje nem ment el.
Jakab Péter a sajtó képviselőinek azt mondta, nem lepte meg az ellenfelek távolmaradása. Kriza Ákos már szerdán leszögezte, nem hajlandó vitatkozni egy 30 százalékos párt polgármesterjelöltjével, Pásztor Albert pedig csak akkor venne részt a vitán, ha elkísérné Kriza is, és akkor is csak a választás előtti napokban.

Jakab szerint Kriza Ákos mindig is menekült a vitáktól, ennek jegyében szüntette meg a napirend előtti felszólalásokat a közgyűlésben, ahol megszavaztatta azt is, hogy a vitát a kormánypárt bármikor lezárhatja, ha kifogynak az érvekből. Eközben a városi közmédiát kisajátította, száműzve onnan a Jobbikot. Jakab Péter úgy fogalmazott: Kriza Ákos eddig sem a fair küzdelem híve volt, és most sem mer egyenlő feltételek mellett érvelni, inkább bebújik a kommunikációs tanácsadói mögé, és „onnan kiállt nagyokat”, ez viszont nem méltó egy polgármesterhez.

Pásztor Alberttel kapcsolatban elmondta: azzal, hogy Gyurcsány Ferenc jelöltje csak a választások előtti napokban vállalná a vitát, azt bizonyítja, hogy a cigánykérdés számára tényleg csak kampánytéma, és nem megoldandó feladat. Ráadásul a vitán való részvételét Kriza Ákostól teszi függővé, így valójában ő sem vállalja a megmérettetést.

Jakab Péter közölte: sajnálja, hogy Kriza Ákos és Pásztor Albert nem tiszteli meg a miskolciakat a nyilvános vitával. Ennek ellenére továbbra is fontosnak tartja, hogy a választók reális képet kapjanak leendő polgármesterük terveiről, legyen szó közbiztonságról, munkahelyteremtésről, egészségügyről vagy oktatásról, ezért bízik benne, hogy a választásokig megjön a jelöltek bátorsága, és lesz Jakab-Kriza-Pásztor vita.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek