2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A miskolciak Kriza Ákost támogatják

 A nyomortelepek felszámolása mellett 35.000 aláírást gyűjtött össze a Fidesz városi szervezete, ami a polgármester szerint azt jelenti, a polgárok bizalmat szavaztak programjának.
Az összegyűjtött aláíró ívek tornyosuló kötegei volt a „díszlet” Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének mai sajtótájékoztatóján, ahol bejelentette, az elmúlt egy hónap alatt 35 ezer miskolci fejezte ki aláírásával egyetértését a nyomortelepek fölszámolása mellett. Mint ismert, a Fideszes városvezetés az önkormányzat májusi közgyűlésén döntött úgy, hogy felgyorsítja a nyomortelepek fölszámolását. Ennek érdekében módosították az önkormányzati tulajdonú bérlakásokra vonatkozó rendeletet, miszerint 2 millió forint úgynevezett lelépési pénzt is hajlandó a város kifizetni, amennyiben a bérlő Miskolcon kívülre költözik. A program politikai vihart kavart, és mint ma a polgármester fogalmazott, ezért fordult a miskolci polgárokhoz azzal a kérdéssel, egyetértenek-e a meghirdetett rendteremtéssel. Az elsöprő arányú támogató aláírás, mint a polgármester fogalmazott, visszaigazolása a meghirdetett politika társadalmi elfogadásának: „„A Fidesz-KDNP tagjai több, mint 35.000 miskolci aláírását gyűjtötték össze, így nem lehet kérdés, hogy ezt a programot folytatni kell, ez egy döntő érv. A rendszerváltás óta nem volt ilyen polgármesteri program, amely ekkora támogatottsággal bírt volna, mint ez a kezdeményezés.”- fogalmazott a polgármester.
A polgármester szerint négy évvel ezelőtt is világos volt, hogy fontos a nyomortelepek felszámolása, legutóbb az Álmos utcait takarították el a munkagépek, és mindenkinek, aki ott élt, biztosították a lakhatást. – „Aki segítséget kér, annak adni kell! – tette hozzá, majd így folytatta – Világossá vált, hogy ezt a folyamatot fel kell gyorsítani. Kaptunk hideget-meleget. Se közbiztonsági, se közegészségügyi szempontból nem megengedett, hogy fennmaradjanak a nyomortelepek. Éppen ezért, úgy döntöttem, hogy megkérdezem a miskolciakat.”
Kriza Ákos szerint, ahhoz, hogy az eredményekről részletesen lehessen beszélni, vissza kell menni négy évet, amikor elkezdték a rendteremtést, és nem csak közbiztonsági szempontból, hanem a romeltakarítás szempontjából is.
„A város gazdasága, az intézmények gazdálkodása a cégek működése nem volt megfelelő, Miskolc gazdasága most már stabil, 3000-rel többen dolgoznak, mint 4 évvel ezelőtt” – mondta el a városvezető.
Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy minden egyes családot egyedileg kezelnek, és külön elbírálás alapján helyeznek el.
Soós Attila frakciószóvivő megköszönte a polgároknak a városvezetés politikája iránti bizalmat. Mint fogalmazott, a nyomortelepek felszámolása a jogszabályok mentén és a nyilvánosság teljes körű tájékoztatásával történik. A sajtótájékoztató végén elmondta, hogy  „soha nem lesznek partnerei azoknak, akik félelmet akarnak generálni, viszont a városvezetés minden segítséget megad azoknak, akik a közösség akik jobb komfortfokozatú lakásba szeretnének költözni, valamint a közösség szabályait betartják és elfogadják a rend és tisztesség értékrendjét.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek