2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Stratégiai kérdés a fiatalok Miskolcon tartása

Jakab Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje szerint Miskolc jövője azon fog múlni, mennyi szakképzett fiatalt tud megtartani a város. Az EFOTT-on tartott sajtótájékoztatón rossz ómennek nevezte, hogy a Miskolci Egyetemen megrendezett fesztivál nem a helyi intézményt, hanem a Debreceni Egyetemet reklámozza, mint házigazdát.

Azt, hogy valaki melyik városban telepszik le és alapít családot, nagyban befolyásolja, hogy melyik városban folytatja felsőfokú tanulmányait. A Miskolcon megrendezett EFOTT jó lehetőség lett volna arra, hogy a fiataloknak Győrtől Szegedig kedvet csináljanak ahhoz, hogy tanulmányaikat a selmeci hagyományai miatt is páratlan Miskolci Egyetemen folytassák, hangsúlyozta Jakab Péter. Mint mondta, egészen elképesztő, hogy Kriza Ákos polgármestersége alatt ezt a rendezvényt is sikerült kiszervezni Debrecennek: a miskolci EFOTT házigazdája ugyanis a Debreceni Egyetem, annak minden marketingelőnyével együtt. Jakab Péter szerint eddig „csak” az építőipart, a háziorvosi ügyeletet és a trafikokat vitték a debreceni haverok, most a fiataljainkat is odaadnák. Kriza Ákos melyik városnak a polgármestere tulajdonképpen: Miskolcé vagy Debrecené, tette fel a kérdést a jobbikos politikus.

Jakab Péter hangsúlyozta: a Jobbik szorosabbra fogja fűzni a város és a Miskolci Egyetem kapcsolatát, hiszen az intézménynek egyszerre van kulcsszerepe a város szellemi hátterének megerősítésében, a miskolci tudásipar fellendítésében és legfőképp a fiatalok megtartásában. Éppen ezért az egyetem mindennapjaihoz, legyen szó rendezvényről vagy fejlesztésről, a városnak mind anyagilag, mind forrásszervező, koordináló tevékenységgel is hozzá kell járulnia. Kiemelte: Miskolcnak tudásalapú társadalomra van szüksége, hogy a befektetőkért ne az olcsóságunkkal, hanem a magasan képzett fiataljainkkal versenyezhessünk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …