2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Kriza Ákos nem védte meg Miskolcot a „kanadai” cigányoktól

Miskolcra folyamatosan érkeznek vissza a cigányok Kanadából, noha Kriza Ákos polgármester januárban még azt nyilatkozta, nem engedi, hogy Kanada visszaküldje „menekültjeit” a borsodi megyeszékhelyre. Úgy tűnik a polgármester csak blöffölt, hangzott el a Jobbik csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője elmondta, az elmúlt hetekben bejárásokat tartottak a város érintett területein, és azt tapasztalták, hogy folyamatosan térnek vissza a „kanadások” Miskolcra. Emlékeztetett arra is, Kriza Ákos januárban még komoly eljárásokat helyezett kilátásba az esetlegesen visszatérőkkel szemben.

A képviselő levélben érdeklődött: pontosan milyen intézkedéseket tett a városvezetés a „kanadai cigányok” távoltartása érdekében. A miskolci jegyző válaszlevelében elismerte, erre nézve semmilyen törvényes eszközük nincs, ugyanakkor év elejétől összesen hét esetben tettek feljelentést a visszatérőkkel szemben.

Jakab Péter ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy 2013 augusztusáig csak a Nemzetközi Migrációs Szervezeten keresztül több mint 1200 fő tért vissza Magyarországra. Ennek fényében a képviselő szerint még mutatóba is kevés a hét feljelentés tekintve, hogy a cigányok jelentős hányada Miskolcról ment el.

„Úgy tűnik, Kriza Ákos ismét nagyot mondott, de nem tett semmit”, fogalmazott Jakab. A politikus ezek után arra kérte a polgármestert, Miskolc érdekében csatlakozzon a Jobbik kezdeményezéséhez, követelve a Nemzetközi Migrációs Szervezetet kiutasítását Magyarországról.

„A szervezeten keresztül az eddig visszatért cigányok összesen több mint félmilliárd forint támogatást kaptak azért, hogy a jövőben Kanada helyett ismét városunkat zülleszthessék tovább, így az intézmény magyarországi jelenléte fokozottan sérti Miskolc érdekeit” – jelentette ki a Jobbik önkormányzati képviselője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek