2022. 05. 20. péntek

Bernát, Felícia
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
Kolláth György: Bűnösök bűnök nélkül?

Kolláth György: Bűnösök bűnök nélkül?

Kolláth György: Bűnösök bűnök nélkül?Az alkotmányjogász szerint töredezik a bal-, tör előre a jobb média

Sztrájkról, médiáról, kreált és valódi bűnösökről beszélt dr. Kolláth György alkotmányjogász a budapesti Közéleti Kávézóban, amelyen élénk volt az érdeklődés. Többek között Sólyom László szerepéről, illetve szereptévesztéséről is szó esett.

Szokásához híven olyan gyorsan pergett a neves alkotmányjogász nyelve, annyi témát említett vagy csak érintett gyors egymásutánban, hogy észre sem vettük az idő múlását. Dr. Kolláth György a tévében megszokott vehemenciával vetette bele magát a „kávézásba”, Luther Imre előadóművész-moderátor segítségével…

Sólyom László államfőről is meg volt többek között a véleménye, már csak azért is, mert „Sólyom több törvényjavaslatot nem fogadott el, s küldött vissza, mint a két elődje együtt véve másfél évtized alatt!” A jogászi hivatásról is szó esett, szellemesen fogalmazta meg mondandóját erről a témáról:

– Mi felesküdtünk az alkotmányra fehér kesztyűben, de nem azért, hogy ujjlenyomatot ne hagyjunk. Sajnos ma vissza lehet élni az állam büntető hatalmával, ott tartunk, hogy bárkit bevisz a rendőr, hoznak egy tanút és már kész is a „büntet”. Bűnözőket kreálnak valódi bűnösök nélkül.

Kérdezték az előadótól, mi várható a választások után, kormányváltáskor, azaz kell-e félni a felelősségre vonástól? Erre a következőket válaszolta.

– Van mitől félnie annak, aki bűnt követett el, de azt büntessék is meg! Mindegy, hogy milyen színekben követte el bűnös cselekedetét, nem lehet és nem szabad megtorlatlanul hagyni. Egy disznóság a baloldalról, egy a jobbról, az nem oltja ki egymást, az nem nulla, hanem az kettő! Számtalan olyan ügy lesz a közeljövőben is, ami eljut a honi igazságszolgáltatásig, de Strasbourgig nem fog. Nagyon sok Zuschlag-ügy volt és lesz még, de nemcsak Bács-megyében. Meglátásom szerint Magyarországon a törvényt az tartja be, akinek az érdekében áll.

Szóba került a Humvald ügy is. Az erzsébetvárosi polgármestertől azért nem lehetett elvenni a különféle juttatásokat előzetesben, mert ezt a kérdést nem rendezte a törvény, márpedig addig míg nincs ítélet, megilleti az ártatlanság vélelme. Magyarországon ma 3200 önkormányzat van – mondta –, és a polgármesterek nem köztisztviselők, hanem elsősorban választott politikusok. „A jogalkotás ma nálunk annyi kézen megy át, hogy sokszor a szarvashibákat sem veszik észre a törvény alkotók.” – tette hozzá. Dr. Kolláth György végezetül a közszolgálatiságról és a magyar médiahelyzetről beszélt.

–          Félő, hogy a közszolgálatiság lényege szűnhet meg hamarosan, és visszajön az „agitprop” időszak. Nem szabad, hogy például a köztévé párt elkötelezett legyen! Töredezik a balmédia és tőr előre egyre hevesebben a jobb média! – fejezte be előadását az alkotmányjogász.

Temesi László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nyílt nap a rendőrségen
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra látogattak a helyi Kincsem Napközi fiataljai. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon tölthettek el egy izgalmas …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum