2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ki kormányoz Magyarországon?

A Lehet Más a Politika (LMP) megdöbbentőnek tartja, hogy a Magyar Fejlesztési Bank a kormányfő felszólítása ellenére sem hajlandó nyilvánosságra hozni a sávolyi motorversenypálya beruházás megvalósíthatósági tanulmányát. Felmerül a kérdés, hogy valójában ki kormányoz Magyarországon: az állampolgárok választott képviselői vagy az adófizetők pénzét megcsapolni akaró lobbicsoportok?

A Lehet Más a Politika néhány napja közérdekű adatkéréssel fordul az Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatójához, hogy hozzák nyilvánosságra a sávolyi Balatonring beruházás megvalósíthatósági tanulmányát. Később Bajnai Gordon miniszterelnök ugyanezt kezdeményezte. Ehhez képest az állami tulajdonban lévő bank vezetése ma üzleti és banktitokra hivatkozva gyakorlatilag megtagadta a tanulmány nyilvánosságra hozatalát.

Miért akarja vajon a befektető megakadályozni, hogy az adófizető állampolgárok megtudják, az MFB pontosan milyen beruházást is akar kistafírozni a pénzükből? Csak nem azért, amit a korábban a Pénzügyminisztérium állított, miszerint a befektetés kockázatos és jogellenes? Hogyan lehetséges az, hogy a Magyar Köztársaság kormányfőjének szava kevesebb nyom a latban, mint az adófizetők pénzét megcsapolni akaró lobbicsoportoké? Felszólítjuk Bajnai Gordon kormányfőt, hogy tegyen azonnali lépéseket a 15,3 milliárd forint összegű kölcsönre és a mintegy 20 milliárd forint költségvetési támogatásra vonatkozó szerződéskötés és a kapcsolódó kifizetések felfüggesztése érdekében. Feltéve, hogy továbbra is úgy érzi, hogy ő Magyarország kormányfője.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek