2021. 09. 18. szombat

Diána
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Keleti vendégmunkások helyett nyugati béreket!

Amíg a Jobbik bérunióval küzd a nyugati bérekért, addig a Fidesz ukrán vendégmunkásokkal betonozná be az alacsony fizetéseket Miskolcon is, hangzott el a nemzeti néppárt hétfői sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, miskolci frakcióvezetője szerint a Fidesz nem a nyugati, hanem a keleti bérekért küzd: a miskolciak fizetésemelésére eddig háromszor mondtak nemet, miközben együttműködési megállapodást kötöttek Krivoj Roggal, azzal az ukrán várossal, ahol a kormány reklámkampánnyal toboroz munkaerőt Magyarországra. Most pedig Miskolcon rendeznek konferenciát arról, miért is érdemes ukránokat alkalmazni. Mindez jelzi, a kormánypárt olcsó vendégmunkásokkal akarja letörni a béremelésért indított küzdelmet, véli a szóvivő.

A Jobbik álláspontja ezzel szemben az, hogy Miskolcnak nem olcsó, hanem minőségi munkaerővel kell versenyképessé válnia, minőségi munkáért pedig minőségi bér jár. Ezért indították útjára a nyugati béreket célul kitűző béruniós kezdeményezést, amely mögé eddig nyolc kelet-közép-európai ország sorakozott fel – hívta fel a figyelmet Jakab Péter. Rámutatott: azzal, hogy a Fidesz a béruniót sem támogatja, világossá vált, hogy a bérfelzárkóztatás legfőbb akadálya maga a korrupt Orbán-kormány, amelynek leváltása mára a bérrendezés egyik alapfeltételévé vált. „2018 kérdése röviden az lesz: Fidesz vagy Jobbik, keleti vagy nyugati bér” – összegzett a néppárti politikus.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum