2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Dobogót ér a MEAFC nagykőrösi győzelme!

Dobogót ér a MEAFC nagykőrösi győzelme!

Több remek egyéni teljesítmény szállította a miskolci kosarasok újabb vendégsikerét.

A nagykőrösiek összeállítása három helyen változott a csapatok őszi mérkőzéséhez képest. Aktiválták korábbi centerüket, a magyar-olasz felmenőkkel rendelkező Candido-t, ott volt a pályán a mindig vajkezű Kovács Sándor is, ám Tóth Viktor, a remek szezont teljesítő irányító sérülés miatt csak a kispadról szoríthatott övéinek.
Máté és Szögi gyors kosaraival kezdődött a találkozó, majd Price szerzett 3 pontot egy támadásból. A roppant magabiztos MEAFC a továbbiakban is remekelt, így gyorsan megnyugtató előnyt szerzett (2-10). A folytatásban a házigazda zóna jellegű védekezése ellen türelmesen járt a labda, amelyekből Szojka és Lippai is értékes találatokat szerzett (16-24).
Kovács triplájára azonnal 11 miskolci pont érkezett, így tovább nőtt a különbség (19-35). Előbb egy szép Szögi-Szojka összjátéknak tapsolhatott a 6-8 fős „vendégtábor”, majd kétszer is a Drahos-Lippai duó kombinációja volt eredményes. Máté Balázs továbbra sem nagyon tudott hibázni, így az ő kosaraival zárták az első félidőt a kék mezesek (32-46).
Lassan indult be a pontgyártás a fordulás után, Molnár majd Fehér kosaraira Máté és Szögi azonnal 3-3 ponttal válaszolt. Endrész estében adott szerencsés kimenetelű gólpasszt Lippainak, amivel először lett a két csapat között 20 pontnyi a különbség (40-60). A fiatal miskolci center továbbra is erőszakosan támadta a gyűrűt, így szerezve újabb értékes kosarakat. A negyedet Takács utolsó másodperces extra triplája zárta (51-68).
Szögi nem csupán az előkészítésben jeleskedett, de középtávolról is eredményes volt, majd Takács dobott újabb hárompontost. Az alacsonyabb szerkezetű, s végig dicséretesen küzdő házigazda Fehér két újabb triplájával pillanatok alatt szerzett 10 pontot, így a negyedik percben jöhetett egy vendég időkérés (63-73). Price szép lefordulás utáni kosarát Máté hármasa követte. A több, mint két perces kosárcsendet Szojka gól jó plusz egyes játéka törte meg, végül Drahos adott egészpályás asszisztot a fürge Lippainak. Bár nem pillanatok alatt, de pont 10 egységet szerzett a MEAFC is, így bő két és fél perccel a vége előtt jöhetett a hazai időkérés (63-83). A hátralévő időben amolyan taktikus örömjátékot mutatott be a miskolci csapat. Drahos és Szögi – akik korábban nagykőrösi színekben is játszottak egy rövid ideig – előbb rutinosan kicsit lassították a játékot, majd szebbnél szebb passzokkal látták el a társakat. A MEAFC hátvádpárosa összesen 17 gólpasszal zárta a találkozót. Szojka, Máté és Lippai is könnyű kosarakkal hálálta meg a „törődést”, így hiába szerzett újabb pontokat a Nagykőrös, a távolság állandósult. Igaza volt a lefújást követően a helyi szpíkernek, hogy a hazaiak küzdeni tudásból mindig jelesre vizsgáznak, ám ezúttal ez most nem volt elég (73-95).
A MEAFC látványos mérkőzésen, teljesen megérdemelten győzött, amivel egyrészt visszavágott az őszi vereségéért, másrészt megszerezte idei 16. sikerét!
A csapat így az alapszakasz végén biztosan a Keleti csoport dobogóján végez, kérdés, hogy hányadik fokán?  A kérdésre jövő hét szombaton, a Hódmezővásárhely otthonában kapunk majd választ. Az április 1-ei utolsó mérkőzésre a MEAFC ismét szurkolói buszt indít!
Szép volt, Fiúk! Hajrá, MEAFC!

Nagykőrösi Sólymok KE – MEAFC 73-95 (16-24, 16-22, 19-22, 22-27)
NB I/B Keleti csoport 21. forduló. Nagykőrös, Kossuth Lajos Ált. Isk.
Vezette: Kapusi Gábor, Borgula György, Papy Zsolt.
Nagykőrös: Jurászik L. (10/3), Jurászik G., Molnár (18/6), Fehér (17/15), Mácsai (10). Csere: Kovács (9/6), Candido (5), Szablics (4), Király, Dézsi, Kónya. Edző: Lakosa Zsolt.
MEAFC: Szögi (16), Takács (6/6), Máté (24/9), Szojka (17), Price (6). Csere: Lippai (18), Drahos (3/3), Kopasz (3/3), Endrész (2), Szepesi. Edző: Bene Szilárd.
Bene Szilárd, vezetőedző: Az első perctől kézben tartottuk a mérkőzést, végig vezetve szereztünk fontos győzelmet. A Nagykőrös minden mindegy alapon játszott, ebből játékból időnként közelebb jöttek, de a győzelmünk egyszer sem forgott veszélyben. Gratulálok a csapatnak, nagyszerű küzdés mellé jöttek pluszban jó egyéni teljesítmények.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek