2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Jusson a pénzesőből a magyar munkavállalók számára is!

Mint ismeretes, hazánk nemcsak a belföldi forrásokra támaszkodhat a járvány okozta válsághelyzet kezelése kapcsán, hanem az EU is biztosít ilyeneket a koronavírus elleni küzdelemhez. Brüsszel egy 37 milliárd eurós keretet nyit, ebből nagyságrendileg 2 ezer milliárd forint juthat hazánkra.

A forrásból kell, hogy jusson az egészségügyi rendszerekre, és az megnyitható a kis- és középvállalkozások támogatására is. Elvárjuk, hogy az összeg egy része a Jobbik koncepcióján, a Magyar Munkahelyvédelmi Alapon keresztül jusson el az érintett vállalkozói szektorhoz, hogy a kiesett munkabérek „pótlása” által biztosítson levegőt a legnehezebb helyzetben lévő ágazatok számára!

Elvárjuk, hogy azok a dolgozók, akik a válság miatt ideiglenesen nem tudják betölteni a munkakörüket, vagy éppen a korlátozó intézkedések miatt nem tudnak bevételre szert tenni, a fizetésüknek legalább a 80 százalékát megkaphassák, ezt pedig a kormánynak szavatolnia kellene, mint ahogy számos európai országban ezt megteszik! Ide értjük a bevételeik teljes egészét elveszítő turisztikai, vendéglátó vagy éppen személyszállító cégeket, valamint lényegében a katás vállalkozók széles körét is. Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a válság kezelése során ők egész egyszerűen kimaradjanak a kedvezményezettek közül!

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek