2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Kijárási korlátozás szombattól

Kijárási korlátozásokat vezetett be a Kormány a koronavírus-veszély miatt szombattól.

A rendelet szerint mostantól mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el az otthonát. Alapos indoknak tekinthető többek között a gyermekekről, idősekről, betegekről való gondoskodás, a munkavégzés, az egészségügyi ellátás igénybevétele, a házasságkötés és temetés – kimondottan szűk családi körben -, az élelmiszer-, állateledel-, vagy tisztítószer- és higiéniaitermék-vásárlás, illetve a személyes megjelenést igénylő ügyintézés.

Azok, akiknek mindenképpen ki kell menniük az utcára, kötelesek egymástól másfél méter távolságot tartani, ez vonatkozik a tömegközlekedési eszközökön utazókra is. Tilos étterembe, kávézóba menni, kivéve az ilyen üzletek dolgozóit, és azokat a vásárlókat, akik elvitelre vesznek élelmiszert, de ők is csak addig tartózkodhatnak a vendéglátóipari egységekben, amíg az elvitelre vásárolt ételeket átveszik.

A 65 évnél idősebbek csak reggel 9 és 12 óra között mehetnek boltba, gyógyszertárba vagy drogériába.

Sportolni csak egyedül, vagy családtagokkal lehet, másoktól 1,5 méteres távolságot tartva.

A rendelkezések betartását a rendőrök és a honvédség munkatársai ellenőrzik, aki a rendeletben foglaltakat megszegi, szabálysértést követ el és ezért 5000-től 500 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható.

A szigorítások március 28-tól érvényesek.

További információt a www.miskolc.hu oldalon találnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…