2022. 01. 18. kedd

Piroska
1 EUR 357 HUF
1 GBP 427 HUF

Kijárási korlátozás szombattól

Kijárási korlátozásokat vezetett be a Kormány a koronavírus-veszély miatt szombattól.

A rendelet szerint mostantól mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el az otthonát. Alapos indoknak tekinthető többek között a gyermekekről, idősekről, betegekről való gondoskodás, a munkavégzés, az egészségügyi ellátás igénybevétele, a házasságkötés és temetés – kimondottan szűk családi körben -, az élelmiszer-, állateledel-, vagy tisztítószer- és higiéniaitermék-vásárlás, illetve a személyes megjelenést igénylő ügyintézés.

Azok, akiknek mindenképpen ki kell menniük az utcára, kötelesek egymástól másfél méter távolságot tartani, ez vonatkozik a tömegközlekedési eszközökön utazókra is. Tilos étterembe, kávézóba menni, kivéve az ilyen üzletek dolgozóit, és azokat a vásárlókat, akik elvitelre vesznek élelmiszert, de ők is csak addig tartózkodhatnak a vendéglátóipari egységekben, amíg az elvitelre vásárolt ételeket átveszik.

A 65 évnél idősebbek csak reggel 9 és 12 óra között mehetnek boltba, gyógyszertárba vagy drogériába.

Sportolni csak egyedül, vagy családtagokkal lehet, másoktól 1,5 méteres távolságot tartva.

A rendelkezések betartását a rendőrök és a honvédség munkatársai ellenőrzik, aki a rendeletben foglaltakat megszegi, szabálysértést követ el és ezért 5000-től 500 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható.

A szigorítások március 28-tól érvényesek.

További információt a www.miskolc.hu oldalon találnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum