2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Jobbik:Pedagógus béremelést!

PEDAGÓGUS-BÉREMELÉST! DE A KÖZALKALMAZOTTI JOGVISZONY ELTÖRLÉSE NÉLKÜL!

Ugyan burkoltan, de immáron sokadszorra vallja be a kormány, hogy a hazai köz- és szakoktatás szekerét eddig a szakadék felé kormányozták. Permanens átalakítások kudarcos sorozata, állandósuló reformdüh jellemezte az elmúlt időszakot. Szomorú bizonyítékaként annak, hogy az elmúlt kilenc és fél év alatt nem tudtak megoldást találni a jövő szempontjából nemzetstratégiai ágazatnak tekinthető terület problémáira.

A kontár fideszes oktatáspolitikai lépéseknek betudhatóan lebutított képzésről, gyalázatosan rossz kompetenciaeredményekről, a társadalmi integrációt veszélyeztető, iszonyatos lemorzsolódási arányokról beszélhetünk. De a szakképzés világát is anyagi- és erkölcsi megbecsülést hírből sem ismerő, megfélemlített, túlterhelt, és cselédbéren tartott tanártársadalom fémjelzi.

Az új szakképzési törvény béremelést ígér a szakképzésben tevékenykedő tanárok számára. Csakhogy azt a régóta joggal követelt kedvezményt, amit egyik kezével adna, azt más formában, a másikkal azonnal vissza is venné. A változtatás eredményeként több mint 30.000 pedagógus és gyakorlati oktató helyzete válna bizonytalanná, ha elveszítenék közalkalmazotti státuszukat. Tudjuk jól, hogy narancsos olvasatban mit jelentenek a rugalmasabb alkalmazási feltételek: teljes kiszolgáltatottságot, a nem behódolók könnyebb megregulázását. A Jobbik viszont határozottan nemet mond egy olyan világra, ahol az iskolák igazgatói szobáinak ajtaján, a névtáblán ez áll: Fortélyos Félelem. El a kezekkel tehát a tanárok közalkalmazotti jogviszonyától!

Ander Balázs, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek