2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Jobbik: Kik Miskolc „urai”?

Fel kell tennünk a kérdést: kik Miskolc valódi „urai” – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán azok után, hogy bizonyos információkhoz képviselőként is lehetetlen hozzájutni Miskolcon.
Mint a jobbikos önkormányzati képviselő elmondta, az Almás utca lakói korábban megkeresték, hogy ivóvízhálózat kiépítését kérjék a várostól, természetesen az önrész vállalásával. „Miután ügyükben eljártam a városnál, 400 méternyi ivóvízvezeték kiépítésére 44 millió forintos árkalkulációt kaptak” – fogalmazott Pakusza, majd hozzátette, a lakókkal együtt szerette volna megtudni, hogy miért ilyen nagy ez az összeg, ezért a tételes költségvetést kérte a várostól. Ezt azonban nem kapta meg, amiért – közpénzről lévén szó – bírósághoz fordult.

A bíróság másodfokú ítélete azonban kimondta, hogy választott képviselőként sem tudhatja meg, hogy pontosan mit tervez a város az itt élők adóforintjaival. Ezt követően fel kell tennünk a kérdést – mondta Pakusza –, hogy ha a választók által megbízott képviselő sem tudhatja a pénzek tervezett elköltését, akkor vajon kiknek van ehhez köze? Kik azok az emberek, akik a függöny mögött ülnek és döntenek adóforintjainkról? Ebben az esetben ugyanis a képviselő és a választópolgár is csak a demokráciának nevezett színház nézőközönsége ma Miskolcon.

Ha a Jobbik megkapja a miskolciak bizalmát a város vezetéséhez, akkor természetesen ezek a viszonyok meg fognak szűnni, és a város működése, valamint a közpénzek elköltése átlátható lesz a képviselők és a miskolci polgárok számára – jelentette ki Pakusza Zoltán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek