2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Jobbik: A rendbontóknak menniük kell!

A bíróság a napokban kötelezte Miskolcot: hajtsa végre az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntését, és a város területén belül biztosítson lakhatást a telepekről kilakoltatott cigányoknak. Szeretnénk jelezni: nemcsak a jogvédők fordultak panasszal a számozott utcák miatt az EBH-hoz, hanem a Jobbik is. Beadványunkban azt kifogásoltuk, hogy a hatóságok pozitívan diszkriminálják a telepen többségben élő kisebbséget: nem követelik meg tőlük a jogszabályok betartását, a gyermekvédelmi előírásokat, eltűrik a legkülönfélébb bűncselekmények elkövetését, az idős magyarok terrorizálását.

Az egyenlőtlen bánásmódot jelzi, hogy amíg a jogvédők beadványának helyt adott az EBH, a Jobbik még csak választ sem kapott. Durva kettős mércének tartjuk azt is, hogy a bíróság kötelezte Miskolcot: biztosítson lakhatást azoknak a mélyigényteleneknek, akik tönkretettek egy korábban virágzó városrészt. A bíróság a tisztességes miskolciaknak kiosztott egy jókora pofont, miközben a jogsértőket megsimogatta.

A döntés után ugyanakkor a Fidesznek be kell látnia, nincs más lehetőség a probléma megoldására, mint a Jobbik ingyenes telepfelszámolása. Szigorú hatósági környezet kialakításával választás elé kell állítani a telepeken élő rendbontókat: vagy beállnak a sorba, vagy élnek a szabad költözés jogával, és önként elhagyják a várost. Maradásra lássuk be, még az EBH sem kötelezheti azokat, akik menni akarnak.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek