2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Jelentős megtakarításokra illetve bevételekre tett javaslatot a budapesti Jobbik

A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén a Jobbik frakció több olyan érdemi javaslatot terjesztett elő Budapest idei költségvetéséhez, amely jelentős megtakarításokat illetve bevételeket eredményezhet, és enyhítheti a városvezetés által kényszerűen bevezetett megszorításokat és elvonásokat. A Jobbik két előterjesztésére – melyeket Tarlós István főpolgármester is támogatott – létrejön a Költségvetési Munkacsoport, valamint a Fővárosi Beruházásokat Vizsgáló Eseti Bizottság. A főváros gazdálkodásának monitoringozásával, a tartalékok feltárásával, illetve a strukturális reformok előkészítésével, a budapesti beruházások folyamatos vizsgálatával, a korrupció kizárásával, éves szinten akár több milliárd forint megtakarításhoz juthat a város.

A Jobbik másik javaslata szerint a jövőben nem nyílik lehetőség a főváros által külső vállalkozásba adott tevékenységek alvállalkozói láncban történő megvalósítására, ami további jelentős megtakarításokat eredményezhet és hozzájárulhat a gazdaság kifehérítéséhez. A bevételek növelésére érdekében javasoltuk, hogy a fővárosi többségi tulajdonban lévő cégek éves mérlegfőösszegének egy százalékát kötelesek legyenek átutalni a főváros számlájára.

A Jobbik e két utóbbi javaslatának alapgondolatával Tarlós István főpolgármester egyetértett és lehetőséget látott arra, hogy szakmai egyeztetéseket követően a közgyűlés többsége támogassa azokat. Így ezen indítványokat a jövő heti egyeztetést követően a Jobbik ismét a közgyűlés elé fogja terjeszteni.

A Jobbik elveti a lakossági megszorításokra épülő költségvetési politikát, és konkrét, számszerűsíthető javaslatokkal segíti Budapest takarékos működését, valamint a bevételek növelését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…