2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Rovásírással a magyar szellemi ébredésért

A Jobbik a tavaly novemberi, a hazaáruló Károlyi szobra előtt tartott budapesti tiltakozó tömeggyűlésén ígéretet tett arra, hogy a Fidesz posztkommunistákkal, bűnözéssel szembeni tétlensége, megalkuvása okán nem csupán visszatér az utcákra, de hazánk legalább 100 településén avat rovásírásos helységnév táblát. Gyöngyöshalászi után most Miskolc következett, ahol február 25-én 13 órakor helyeztük el a város első hun-magyar rovásírásos helységnév tábláját. A dátum kiválasztása nem véletlen, hiszen február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja. A kommunizmusé, amely egyfelől 100 millió embert mészárolt le világszerte, s hazánkban, a Kárpát-medencében is több mint egymillió nemzettársunkat deportálta, vagy irtotta ki.

Sajnos az emberiség történelmének eme legaljasabb rendszere és ideológiája mai napig szedi áldozatait, nem tűnt el sem szellemileg, sem fizikailag. Magyarországon még mindig a parlamentben ülhetnek a tömeggyilkos, magyarellenes, kereszténygyűlölő MSZMP utódpártjának képviselői, akik 1990 előtt is raboltak, gyilkoltak, lövettek. Lelki, szellemi rombolásuk is mindennapos a médiában, köszönhetően az elmúlt 20 évben elsikkasztott rendszerváltozásnak.
Egyik legértékesebb kultúrkincsünk, a több ezer éves rovásírás is áldozatul esett a sötétség erőinek, ezért mindent el kell követnünk, hogy – más népek mintájára is – újraélesszük használatát.

Rovásírásunk egyben szellemi ébredésünk, gyökereink újra felfedezésének záloga is, éppen úgy, ahogy például az írek feltámasztották a brit megszállók által szinte kipusztított ősi nyelvüket, de egyben hatékony fegyver a neoliberális, kommunista agymosás elleni harcban. Egy Való Világon felnövő ifjúság halálra és kipusztulásra van ítélve, ellenben egy magyar kultúrán edződő ifjúság fényes jövő elé nézhet.

Mindezekért a Jobbik kezdeményezi, hogy a hun-magyar rovásírás része legyen az általános iskolai oktatásnak, továbbá élvezzen alkotmányos védelmet is.

Végezetül mindenkit arra kérünk, hogy tegyen azért, hogy saját falujának, városának rovásírásos helységnévtáblája álljon települése határában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…