2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Hűlt helye az útravaló ösztöndíjnak Miskolcon

Az óraadó pedagógusok bére után, most az útravaló ösztöndíjjal tartozik az állam tanároknak, diákoknak egyaránt Miskolcon, hangzott el a Jobbik sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

Pakusza Zoltán, a párt miskolci elnöke elmondta, többször kérte a város kormánypárti országgyűlési képviselőit, hogy segítsenek az iskola átadás-átvétel körüli problémák orvoslásában, hiába. A Fidesszel szemben a Jobbik országgyűlési képviselője, Dúró Dóra interpellációban hívta fel a figyelmet a miskolci pedagógusok helyzetére, azonban időközben a kormánypárt által zökkenőmentesnek titulált átszervezés újabb problémát generált a borsodi megyeszékhelyen.

Ezúttal az útravaló ösztöndíj pénzével tartozik a fenntartó a miskolci diákoknak és tanáraiknak. Pakusza elmondta, ezt az ösztöndíjat tehetséges, de szegény sorsú diákok, és azok felkészítő tanáraik kapnák, azonban, miközben mát a tanév 8. hónapjában vagyunk, a fenntartó még az első félévi összegeket sem fizette ki. Ráadásul a jobbikos képviselőt az iskolai kapcsolattartók arról tájékoztatták, hogy a KLIK még a vonatkozó szerződéseket sem kötötte meg a minisztériummal.

Ennek kapcsán Pakusza Zoltán arra szólította fel a KLIK miskolci vezetését, vizsgáltassák ki az ügyet, és tegyenek meg mindent a helyzet minél hamarabbi rendezése érdekében.

Hozzátette, a Fidesz országgyűlési képviselőitől már nem kér semmit. Mint fogalmazott, nyugodtan szerepeljenek csak a médiában, a Jobbik dolgozik helyettük is.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum