2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Másodszor is Miskolcra került a CEEPUS miniszteri díj

Másodszor is Miskolcra került a CEEPUS miniszteri díj

Másodszor is a Miskolci Egyetem tanszékvezető-helyettes egyetemi docense, Dr. Körtesi Péter által vezetett CEEPUS hálózatnak ítélték oda a CEEPUS miniszteri díjat. A hálózati együttműködés címe: Aktív módszerek a matematika és informatika oktatásában és tanulásában. Jelenleg, a 2012-2013-as oktatási évben 11 ország 35 egyetemének munkáját irányítja Körtesi Péter. A hálózat mintegy 12 évi működése alatt most másodszor, elsőként 2006-ban nyerte el ezt a díjat, amivel minden évben egyetlen hálózat munkáját minősítik. A minősítés alapja az elmúlt négy évben végzett tevékenység, a hallgatói cserék, az oktatócserék, a közös programok, nyári egyetemek, és a hálózat munkájának összefonódása más EU projektekkel.

A CEEPUS (az angol Central European Exchange Program for University Studies rövidítése) közép-európai mobilitási program, amelyet 6 közép-európai állam hozott létre 1993. december 8-án. A program célja a közép- és kelet-európai országok felsőoktatási intézményei között könnyíti meg az oktatói és hallgatói cserét, nyelvi szakmai kurzusokon, valamint nyári egyetemeken való részvételt.

Körtesi Péter ma, április 4-én, Bécsben, a Daun-Kinsky palotában rendezett fogadáson veszi át a díjat a CEEPUS miniszteri értekezlet elnökétől, Prof. Dr. Karlheinz Töchterle-től, az osztrák tudomány- és kutatásügyi minisztertől.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum