2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik évek óta szorgalmazza a taxi-rendelet aktualizálását

Utaspanaszok sokasága jelzi naponta, hogy a liberalizált fővárosi taxis-piacon mielőbb rendet kell tenni. Maguk a szolgáltatók, a tényleges fuvart vállalók is tarthatatlannak tartják a jelenlegi állapotokat, miszerint a monopolhelyzetbe jutott taxi-társaságok árversenyében egyre többen lehetetlenülnek el. A Jobbik már 2010-ben tárgyalásokat kezdett az akkor tíz éves rendelet aktualizálására, a kaotikus állapotok megszüntetésére, amely szándék a rendeletalkotás jelenéig aktív. A rögzített hatósági ár meghatározása a rendteremtés alapja, amely utas oldalról a kiszámíthatóságot jelenti, az egységes arculat pedig a szolgáltatásbiztonság nélkülözhetetlen feltétele. A szolgáltatás tartalmi és műszaki követelményeinek maghatározása már jelenünk elválaszthatatlan része, amelyben épp úgy fontos elem a környezetvédelem, mint a bankkártyás fizetési lehetőség valamint az egységes utas-tájékoztatási rendszer megléte.

A taxi-társaságok képviselői mindvégig részesei voltak az egyeztetésnek, szakmai észrevételeik többsége beépítésre került a rendeletbe. Ugyanakkor több javaslatuk azért nem nyert létjogosultságot, mert azok csak a meglévő utazásszervezői érdekeket képviselték.  

A fővárosi Jobbik elsődlegesen az utasokat, azt követően a tényleges szolgáltatói érdekeket képviseli, amelyek érdekében többször és eredményesen avatkoztunk be a folyamatokba. Javaslatainkat elfogadták, és így megnyílt annak a lehetősége, hogy 13 év után rendeződjön a fővárosi közösségi közlekedés egyik fontos eleme, a taxis helyzet Budapesten.  

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek