2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Hiteltelen Orbán újabb kirohanása az EU-val szemben

Bármilyen meggyőzőnek is tűnik Orbán Viktor újabb „szabadságharcos kirohanása” az Európai Parlamentben a halálbüntetés és a bevándorlás témájában, mindez csupán Orbán vergődését jelzi hiteltelenségének örvényében.
Orbán Viktor politikusként évtizedek óta aktív támogatója volt azoknak a kezdeményezéseknek, melyek Brüsszel hatalmának megerősödését szorgalmazták a nemzetállami szuverenitással szemben. Éppen ezért a Jobbik váltópárttá válásán kívül nehéz másnak betudni a miniszterelnök szabadságharcos imázsának újbóli felmelegítését.

A Jobbik évek óta kiáll a valódi vita szükségessége mellett a halálbüntetést illetően, valamint számos alkalommal szorgalmaztuk menekültpolitikánk szigorítását és a határőrség visszaállítását. Ennek érdekében javasoltuk a szuverenitásunkat ilyen téren korlátozó uniós csatlakozási szerződések felülvizsgálatát.

Orbán Viktor maga is résztvevője volt uniós csatlakozási folyamatunknak, maga is jóváhagyta a határőrség megszüntetését, így jól tudja, hogy a csatlakozási feltételek újratárgyalása nélkül a halálbüntetésről és a menekültpolitika szigorításáról beszélni mindössze üres szavazatszerzési akció.

A Jobbik emlékezteti a kormánypárti politikusokat, hogy sorozatos választási kudarcaikra nem gyógyír a Jobbik programpontjainak retorikai célú felhasználása, ha azok mögött nincsen valódi szándék és mindez csak tovább hitelteleníti a Fideszt. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy üres szavazatszerző akciók helyett tettekkel bizonyítsa elkötelezettségét a nemzeti szuverenitás visszaszerzése iránt.

Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek