2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Hazudoznak, és hülyének nézik az embereket!

„2012 évre a társaság négy alternatívát dolgozott ki a szolgáltatási díjak növelésére. Ezek az alternatívák a következők:

A)    4,2 %-os mértékű díjnövelés az ivóvíz szolgáltatás, a szennyvízelvezetési és -kezelési szolgáltatás vonatkozásában
B)    5,2 %-os mértékű díjnövelés az ivóvíz szolgáltatás, a szennyvízelvezetési és -kezelési szolgáltatás vonatkozásában
C)    7,2 %-os mértékű díjnövelés az ivóvíz szolgáltatás, a szennyvízelvezetési és -kezelési szolgáltatás vonatkozásában
D)    13,8 %-os mértékű díjnövelés a magánszemélyek (lakossági fogyasztók) és a Miskolc Megyei Jogú Város intézményei által igénybe vett ivó vízszolgáltatásra vonatkozóan, ugyanezen szolgáltatás díjtételei az egyéb fogyasztók esetében 16,4 %-kal növekednek. A szennyvízelvezetési és -kezelési szolgáltatás díjtételei minden fogyasztói csoportban 4,2 %-kal emelkednek.”
A fenti, helyesírási hibákkal tarkított, szó szerinti idézett szöveg a Javaslat a közműves ivóvíz és a közműves szennyvízelvezetési szolgáltatásért fizetendő díjakról és a díjalkalmazási feltételekről szóló 44/2008. (XII. 22.) önkormányzati rendelet módosítására címet viselő közgyűlési előterjesztés 2. oldalán olvasható. Vagyis a dokumentum szerint a képviselők a D jelű verziót, azaz 13,8 (16,4) százalékos vízdíjemelést is választhatják. Az előterjesztést – mint ahogyan az a 9. oldalon olvasható – dr. Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere jegyzi. A teljes szöveg mind a mai napig elérhető Miskolc hivatalos honlapján.

Ezek után állítja hétfői közleményében a Miskolc Holding igazgatósága, hogy „ez egy olyan terv része volt, amely számolt az állami vízdíjtámogatási rendszer megszűnésével, de már a tervezés folyamán kiderült, az állami vízdíjtámogatás rendszere jövőre is megmarad”. Ezek után állítja azt a Miskolc Holding igazgatósága, hogy a szocialista párt sajtótájékoztatóján elhangzottakat úgy értelmezik, hogy azok politikai haszonszerzés céljából hangzottak el.

Ezek után állítja azt az MSZP miskolci önkormányzati frakciója, hogy a Miskolc Holding igazgatósága – akárcsak az őket kinevező Fidesz – gátlástalanul hazudozik, és hülyének nézi az embereket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek