2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Hatgyermekes családot akarnak kilakoltatni Kőbányán

Hatgyermekes családot, köztük egy napokban várt újszülöttet akarnak kilakoltatni záros határidőn belül Kőbányán – hozta nyilvánosságra a Magyar Szociális Fórum szerdán az újabb kirívó esetet.
A 36 négyzetméternyi dohos, penészes, egy szoba-konyhás önkormányzati bérlakásból azért akarják kilakoltatni Bagó Évát és családját, mert a környezetükben élők nem akarják elfogadni őket ennyi gyermekkel – mondta az érintett az MSZF szervezőjének. A lakásban heten élnek: Bagó Éva és nagykorú lánya, aki a napokban várja babáját, továbbá egy 3 éves, egy 8 éves, egy 14 éves, egy 15 éves és egy 18 éves gyermek. „Sok az idős szomszéd, sok valótlan bejelentést tettek, engem nem fogadtak el ennyi gyermekkel” – mondta Bagó Éva, akinek szerződését felmondták. Nincs tartozásuk az önkormányzattal szemben.

Az asszony közalkalmazottként dolgozik. Havi 90 ezer Forintot keres, valamint két családi pótlékot hozzá. A lánya két családi pótlékot kap, valamint 50 ezer Forint gyermek táppénzt. Heten összesen 188 ezer Forintból élnek. Nincs hová menniük, albérletre nem futja ennyiből. Ha kilakoltatják őket, az utcán kötnek ki – jegyezte meg a Magyar Szociális Fórum.

Az emberjogi szervezet levélben kérte Kovács Róbertet, a főváros X. kerületének polgármesterét, hogy vizsgálja felül döntését, tanúsítson emberséges magatartást a népes család lakhatásával kapcsolatban. A levelet május 4-én küldték el Kovács Róbertnek. Abban bíznak, hogy a polgármester mielőbb felülvizsgálja döntését, tekintettel a népes család helyzetére, és eláll attól a szándékától, hogy bírói ítélet mögé bújva kilakoltassa Bagó Évát és a várt újszülöttel együtt a hét gyermeket.+++

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek